Noua clădire a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” este în lucru de peste cinci ani. Investiția este a municipalității, cu anumite cheltuieli decontate de la Ministerul Sănătății. Lucrurile merg destul de anevoios, dar primarul Nicolae Robu promite că noul corp va fi gata până la finalul acestui an, urmând ca în 2020 să se mai realizez dotările cu aparatura medicală.

Primarul spune că instituția pe care o conduce face plăți zilnice, deoarece există anumite restanțe, dar că se așteaptă și milioane de la Minister, bani ce vor fi trimiși prin Direcția de Sănătate Publică Timiș. „Până la sfârșitul anului, clădirea va fi gata. Noi alimentăm cu bani, nu am dat sume mari în perioada aceasta, dar câte 50.000 de lei pe zi am dat. Sunt facturi de 200.000 de lei neplătite. Noi asigurăm alimentarea cu fonduri și firma își vede de treabă, astfel încât în acest an să se finalizeze lucrările. Așteptăm un prim decont de la DSP, așteptăm sume de ordinul milioanelor”, a precizat Robu, care spune că anul viitor speră să se mai achiziționeze doar aparatura medicală.

De interes:  Bebel Gilberto și Panjabi MC vin la Timișoara, la Festivalul Plai!

Robu spune că Primăria nu are foarte mulți bani în perioada aceasta. Recent, la clubul sportiv al municipalității, CSM Timișoara, s-au înregistrat din nou restanțe salariale. „Primăria chiar este un finanțator serios al acestui obiectiv important. Nu veți găsi o altă construcție spitalicească atât de mare, de opt niveluri, cu pistă de elicopter, susținută cu bani de la bugetul local, cu deconturile care de regulă vin la sfârșitul anului de la Minister. Sorina Pintea a promis la începutul anului că ne va da bani și pe parcursul anului. Așteptăm un decont acum, pentru că situația financiară nu este una fericită”, a punctat primarul.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” are nevoie de un corp nou deoarece anumite clădiri unde funcționează o serie de secții au fost retrocedate. Construcția noului corp a început în anul 2014. Noua clădire va avea o farmacie, spații de depozitare, unitate de primiri urgențe, va găzdui Secția de Radiologie, policlinica și laboratoarele de analiză, blocul operator și secțiile de Terapie Intensivă, dar și saloanele de Ortopedie, Chirurgie, prematuri și saloanele pentru mame.

De interes:  4 Lucruri care te pot ajuta sa ai grija de masina ta in sezonul rece

Municipalitatea mai face investiții în zona de spitale la Clinica de Balneologie, la Clinica ORL (ambele, secții ale Spitalului Municipal), își propune să extindă clădirea Spitalului Municipal, să construiască o maternitate modernă, să construiască un centru oncologic de terapie personalizată, dar și un buncăr pentru Secția de Radiologie a aceluiași Spital Municipal.

Sursa foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.