Dacă deții o companie sau o firmă pe care dorești să o transformi într-o afacere de succes prin intermediul unor colaboratori, este necesar să ai în vedere realizarea unui contract prestări servicii. Acest contract este un document legal care contribuie atât la buna desfășurare a afacerii, cât și a colaborării, oferind întreaga siguranță de care ai nevoie drept angajator, cât și drept colaborator.

Pentru că tot mai multă lume se regăsește în situația de a desfășura o astfel de activitate profesională prin intermediul unor terțe persoane care au abilitățile necesare și pot contribui la realizarea și menținerea unei afaceri de succes, este foarte important să cunoști rolul și beneficiile oferite, dar și modalitatea prin care și tu poți realiza un astfel de contract. Dacă vrei să oficializezi relația cu un partener de afaceri sau impropriu spus, un colaborator care prestează diferite servicii pentru tine, iată tot ce trebuie să știi despre contractul de prestări servicii.

 

Rolul contractului de prestări servicii

Contractul de prestări servicii este un act legal ce atestă colaborarea dintre două sau mai multe persoane și prin intermediul căruia se stabilesc obligațiile și îndatoririle părților implicate. Spre deosebire de contractele uzuale de muncă, aceste contracte sunt mult mai simplu de realizat și pot fi personalizate în funcție de nevoi.

De interes:  De ce sa faci un curs de SEO?

De exemplu, în cazul unui contract de colaborare care prevede o remunerație în raport cu eforturile depuse, perioada necesară spre oferirea remunerației, precum și o serie de sancțiuni în cazul în care nu se realizează plata serviciilor sau prestarea acestora, la timpul menționat în contract.

Dacă un contract de muncă obișnuit poate necesita săptămâni până când acesta devine funcțional, contractul de prestări servicii poate fi realizat chiar și în timp de câteva zile. Poți afla și de aici mai multe informații despre contractul de prestări servicii.

Beneficiile unui contract prestări servicii

Contractul de prestări servicii oferă mai multe avantaje printre care:

l  Siguranța serviciului oferit și a celui primit;

l  Certitudinea remunerației corecte, în timpul deja specificat;

l  Posibilitatea de a contesta o serie de abuzuri în mod legal, atunci când una dintre părți nu-și îndeplinește obligațiile contractuale și realizează un abuz de încredere;

l  Posibilitatea de a primi despăgubiri sau ajutoare materiale în cazul unor probleme (de exemplu, cum a fost situația în timpul pandemiei unde, prestatorii de servicii prin contract cu drepturi de autor ce nu au activat în domeniu pe o perioadă puteau solicita ajutor de 75% din salariul minim pe economie);

De interes:  CE AVANTAJE SEO ADUCE PUBLICAREA DE ADVERTORIALE?

l  Posibilitatea de a încheia un contract de comun acord fără alte necesități ca în cazul contractelor clasice, de exemplu, de a respecta o perioadă de preaviz.

Cum întemeiezi un contract pentru prestări servicii?

Acum că ai luat la cunoștință toate aceste beneficii ale contractelor de prestări servicii și, dacă te regăsești în situația în care ai nevoie de un astfel de contract, află că poți apela la un avocat drept comercial pentru redactarea și înregistrarea acestuia în cadrul sistemului legal.

De ce să apelezi la un astfel de avocat? Pentru a avea garanția că contractul este realizat în mod corespunzător, fără a omite o serie de detalii importante ce pot influența eficiența unei colaborări de prestări servicii, dar și pentru a câștiga mai mult timp pe care-l poți investi în evoluția afacerii tale.

Desigur, un astfel de avocat poate oferi mai multe servicii conform mențiunilor de pe badin.ro unde vei găsi întreaga listă de servicii la care poți apela atunci când ai firmă și dorești să întreprinzi activități diverse și necesare.

De interes:  VIDEO. Poluare pe Timiș! Zeci de pești morți lângă stația de epurare a Lugojului

 

Contractul de prestări servicii este un document indispensabil în cazul firmelor care derulează diferite colaborări cu persoane fizice sau juridice. Prin intermediul acestuia se poate asigura eficiența unei colaborări, cât și respectarea bilaterală a drepturilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.