Indiferent de tipul viitoarei constructii, faza de proiectare joaca un rol esential. Dincolo de respectarea normelor si a legislatiei in vigoare, casa / blocul / spatiul comercial sau pensiunea trebuie sa fie estetice si functionale. Dorintele si nevoile clientului trebuie sa se reflecte in modalitatea de compartimentare a locuintei tinandu-se insa cont de legile actuale.

Pentru ca proiectul sa fie complet si sa includa de la planuri de urbanism si pana la idei de finisaje, clientii ar trebui sa isi indrepte atentie spre un birou de proiectare si arhitectura cu experienta pe piata. Alegerea unui partener de incredere, cu o echipa de specialisti este esentiala pentru demararea corecta si rapida a lucrarilor de constructie, indiferent de natura si utilitatea acestora.

Criterii pentru alegerea unei firme de proiectare

  • o firma cu multiple recomandari care sa aiba un vast portofoliu de proiecte asemanatoare celui dorit;
  • o firma cu varii domenii de activitate, de la arhitectura si pana la design interior si autorizare IGSU;
  • personal deschis noilor idei care poate veni cu propuneri astfel incat sa satisfaca dorintele clientilor;
  • o firma care sa ofere 100% suport in toate aspectele procesului de executie;
  • un raport calitate – pret avantajos.

Fara doar si poate, cautarile se pot dovedi a fi extrem de dificile, insa clientii trebuie sa aiba clar in minte ce isi doresc. Cu o schita bine conturata a proiectului mult visat, discutiile vor fi mult mai aplicate, iar concluziile mult mai usor de trasat.

Este important ca firma angajata sa se ocupe si de obtinerea autorizatiei isu, unul dintre cele mai importante avize de functionare pentru urmatoarele tipuri de cladiri: constructiile foarte inalte (blocurile de locuinte si cladirile de birouri); spatii destinate utilizarii autoritatilor publice locale cu o suprafata totala mai mare de 600 mp; biserici; piete cu suprafete mai mari de 600 mp; centre de invatamant (crese, gradinite, scoli); spatii comerciale; statii metrou, gara, autogara, aeroport si parcarile cu o capacitate mai mare de 10 autoturisme.

Un astfel de aviz se acorda doar dupa o verificare atat in teren, cat si a documentelor redactate. Toate constructiile mentionate mai sus trebuie sa indeplineasca cerintele de securitate la incendiu oferind in felul acesta protectie locuintori / angajatilor / trecatorilor.

In lumina ultimelor evenimente nefericite, obtinerea avizelor ISU se realizeaza dupa controale riguroase si atente astfel ca firmele de proiectare angajate trebuie sa se asigure ca respecta in totalitate normele actuale. Spre exemplu, toate constructiile trebuie sa aiba sisteme de detectare a incendiilor, instalatii de evacuare a fumului, precum si sisteme de stingere manuale si automate. 

Asadar, o firma de proiectare va ajuta nu doar la realizarea planurilor de urbanism, ci si la obtinerea devizelor de functionare. O echipa completa poate aduce un aport si pe partea de design interior astfel incat constructia sa fie livrata la cheie viitorilor proprietari. In plus, timpul de executie este mult mai scurt atunci cand o singura echipa se mobilizeaza sa duca la indeplinire proiectul inceput.

De interes:  Gugulan Rock Open Air Festival 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.