Am auzit de multe ori despre anxietate, dar nu ne-am imaginat că este atât de gravă și de răspândită. Anxietatea este o stare puternic emoțională, care implică un sentiment de tensiune și îngrijorare continuă, alături de modificarea fizică, crește tensiunea rapid.

Gândurile negative și îngrijorările permanente care tot revin le transformă viața complet celor care suferă de anxietate, mai ales că netratate simptomele se agravează. Dacă este să ne gândim la cauzele anxietății nu putem să le precizăm cu exactitate.

De pildă, dacă am avut în familie persoane care au dezvoltat anxietate, atunci cu siguranță s-ar putea să dăm vină pe familie și pe istoricul familial. Stresul, starea fizică, anumite trăsături de personalitate, chiar și temperamentul cu probleme duc la apariția anxietății.

Traume psihice majore, decesul unor persoane dragi, probleme la locul de muncă, depresia, substanțele periculoase, iată câțiva factori favorizanti ai anxietății.

Factorii genetici au un rol primordial în declanșarea anxietății, la fel și simptomele anumitor afecțiuni pe care nu le tratăm la timp. Chimia creierului poate genera în anumite cazuri anxietatea, structura internă a creierului este schimbată sub acțiunea stresului, ajungându-se la reacții mai puternice la diverși stimuli interni și externi.

De interes:  Petrece un sejur superb de toamnă în însorita Italie. Din Timișoara ajungi direct cu avionul în Apulia!

Din momentul în care știm cauzele anxietății putem stabili și ce medicamente pentru anxietate și tratamente adjuvante putem lua. În general, tratăm anxietate cu medicamente pentru anxietate din gama inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei. Dacă avem mai multă serotonină în corp nu mai suntem anxioși, deci simptomatologia este estompată progresiv.

Antidepresivele cu acțiune duală sunt și ele pe lista de medicamente care ajută la tratarea- nu definitivă-a anxietății. Ele inhibă selectiv recaptarea serotoninei și a noradrenalinei.

Din gama de antidepresive putem administra pacientului cu anxietate și antidepresive triciclice, cu o creștere lentă a dozelor de administrare. Dacă e cazul mai administrăm benzodiazepine cu efecte anxiolitic, sedativ, miorelaxant.

Toate aceste tratamente se prescriu vreme de 6-9 luni, în cazul antidepresivelor și formelor asociate. Când anxietatea e gravă se pot lua și doi ani, cu monitorizare permanentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.