Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiș, un cetățean român care a sprijinit șapte turci în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 19.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 16.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Gherman – Percosovo (DJ 588B), judeţul Timiș, un autoturism înmatriculat în România, condus de o persoană de sex masculin de naționalitate română.

În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, șapte cetăţeni străini, toți bărbați, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autoturism sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani care doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferul, B.P., în vârstă de 31 de ani, cetățean român, intenţiona să îi ajute pe cei șapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul țării.

De interes:  De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cetățeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei șapte turci.

În contextul celor de mai sus, recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 0219590.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.