Tenorul Corneliu Murgu, fost director al Operei Naţionale Române (ONRT) din Timişoara pentru o perioadă de 19 ani, a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani.

„Tristă aniversare a Operei Naţionale Române din Timişoara la împlinirea a 74 de ani de la primul spectacol al acestei instituţii. Marele tenor de talie internaţională Corneliu Murgu şi cel care a condus timp de 19 ani destinele Operei timişorene a trecut astăzi în eternitate.

Cariera artistică a timişoreanului Corneliu Murgu a cunoscut o traiectorie spectaculoasă, răspândită pe cinci continente şi strălucind pe cele mai importante scene ale lumii, de la Staatsoper din Viena la Tokyo, de la Munchen la Metropolitan din New York, de la Covent Garden din Londra la Johannesbourg şi de la Paris la Melbourne alături de cei mai mari artişti ai generaţiei sale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de  reprezentanţii Operei din Timişoara.

De-a lungul carierei sale, Corneliu Murgu a fost membru în numeroase jurii ale competiţiilor naţionale şi internaţionale de la Toulouse, Verviers, Seul, Reggio Calabria, Moscova, Brusseto, Lugoj şi a oferit tinerilor solişti cursuri de măiestrie interpretativă la Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Piatra Neamţ, Craiova şi în străinătate, la Reggio Calabria, Terni, Milano, Seul, Salzburg.

De interes:  Care este rata de plată a păcănelelor?

Corpul neînsuflețit va fi depus la Capela Principală din Cimitirul Eroilor (Calea Lipovei), începând de astăzi, 27.04.2021, ora: 17.00. Înmormântarea va avea loc joi, 29.04.2021, ora: 13.00 în Cimitirul Eroilor la Flacăra Eroilor, mai arată sursa citată.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.