Statul nu mai dă bani pentru benzină. Când explodează prețurile la combustibil

Românii mai beneficiază doar două săptămâni de compensarea prețurilor la carburanți! Schema de ajutor va fi discutată în coaliția de guvernare, iar până la finalul perioadei de compensare autoritățile decid dacă prelungesc măsură. Între timp, prețurile carburanților se mențin ridicate. 

La mai bine de două luni de când a intrat în vigoare schema de compensare cu 50 de bani, prețurile carburanților se mențin la un nivel ridicat. Spre exemplu, un litru de benzină standard se vinde în medie cu prețuri cuprinse între 6,83 de lei și 7,13 lei. Motorina este mai scumpă, iar în unele stații poate ajunge și la 9 lei. Ca sa economisească, unii oameni au căutat alte metode.

Analiștii spun că măsura trebuie prelungită pentru a evita o nouă explozie a prețurilor.

„Dacă vrem într-adevăr să reducem inflația, să nu mai fim atât de afectați de aceste creșteri de prețuri, statul trebuie să intervină pe piața carburanților cu niște măsuri mai îndrăznețe pentru că acești 50 de bani pe litru nu reprezintă de fapt nimic în condițiile în care prețurile, cel puțin la motorină premium sunt în jur de 9 lei”, a precizat Adriann Negrescu, analist economic.

De interes:  Se lucrează la Drumul Național, deocamdată la Oravița – BANAT

Războiul din Ucraina își pune și el amprenta pe piața carburanților.

Prelungirea compensării cu 50 de bani va fi discutată în coaliția de guvernare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.