Sorin Frunzăverde a plecat la cele veşnice

Sorin Frunzăverde, figură marcantă a vieţii politice din România postdecembristă, s-a stins din viață la numai 59 de ani, victimă a unei boli nemiloase cu care fusese diagnosticat în urmă cu patru ani. Sorin Frunzăverde a murit în jurul orei 11, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Născut la Bocșa pe data de 26 aprilie 1960, Sorin Frunzăverde a fost unul din cei mai influenți politicieni ai Caraș-Severinului și ai României. De profesie inginer metalurgist, el a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru. Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce fusese condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

Sorin Frunzăverde  a avut o carieră fulminantă chiar din primii ani de după revoluţie. În perioada 1991-1996 a fost preşedinte şi director general a Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş Severin. Membru al Partidului Democrat, în perioada 1996-1997 a deținut funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Între 1997 şi 2000 a deţinut mai multe funcţii ministeriale: ministru al Apelor şi Pădurilor (Guvernul Ciorbea), al Turismului (Guvernul Radu Vasile) şi al Apărării (Guvernul Isărescu). A mai deţinut funcţia de ministru al Apărării şi în Guvernul Tăriceanu, în perioada 2006 – 2007.

De interes:  Câteva sortimente de brânză pe care să le încerci măcar o singură dată în viaţă! [FOTO] – Banat FM

Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a PD (ulterior PDL) Caraş-Severin încă de la înfiinţare. A fost vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte al partidului şi la nivel naţional. A fost promotorul primirii PD în Partidul Popular European. A fost eurodeputat între 2007 şi 2008, când s-a întors în fruntea CJ Caraş-Severin. În 2012 a fost ales vicepreşedinte al PNL.

Sorin Frunzăverde a fost și cadru didactic la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița și a avut două doctorate, al doilea în științe militare. Sorin Frunzăverde era căsătorit, avea o fiică și doi nepoți. Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.