Pericole potentiale ale folosirii castilor

Folosirea incorecta a castilor audio poate provoca probleme auditive si sa afecteze alte aspecte ale sanatatii noastre daca nu tinem cont de unele aspecte printre care timpul de expunere sau volumul la care ascultam muzica.

Ascultatul muzicii reprezinta un obicei comun la numeroase persoane, pentru unele actioneaza asemeni unei terapii. Cu toate acestea, nu toate persoanele asculta acelasi gen de muzica cum nu toate persoanele asculta muzica peste tot, unii prefera sa o asculte acasa, altii din contra, peste tot. Tehnologia ne-a venit in ajutor si a inventat pentru noi castile audio. Te-ai intrebat deja care sunt efectele secundare ale folosirii castilor? Iata tot ce trebuie sa stii despre ascultarea muzicii cu o casca, daca iti afecetaza sau nu castile in vreun fel.

Atentie la volum. Utilizarea castilor la un volum ridicat timp de mai multa vreme poate provoca daune ireversibile in ceea ce priveste aparatul auditiv, provoaca probleme de sanatate considerabile. In ziua de azi, cazurile de pierdere ale auzului sunt in crestere alarmanta. OMS a declarat faptul ca sunetele care depasesc 120 DB, chiar daca nu provoaca o pierdere totala a auzului, poate provoca daune graduale si ireversibile aparatului auditiv.

De interes:  Primăria Reșița licitează concesionarea unui teren

Foloseste casti audio de calitate. Este important sa alegi castile audio in functie de urechile tale si in functie de preferintele fiecarei persoane in parte. Exista casti audio ergonomice care se introduc direct in canalul auditiv, casti intra auriculare precum si modele de marime mai mare precum castile care se aseaza in exteriorul urechii, acoperind urechea aproape in totalitate.

Ai grija la timpul de ascultare.  Un alt aspect de luat in considerare este timpul de ascultare al muzicii. O expunere prelungita si un volum ridicat pot provoca daune ireversibile. Specialistii ne recomanda sa folosim castile audio maxim 30 de minute pe zi pentru a evita probleme precum anexietatea, stresul sau lipsa de concentrare printre altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.