O pompă de grădină de înaltă calitate poate face diferența atunci când se dorește obținerea unei grădini curate, frumoase, fără dăunători și fără buruieni. Deoarece mulți grădinari au probleme de acest fel cu îngrijirea grădinii, este bine ca pompa de stropit utilizată să fie una potrivită pentru a păstra florile frumoase, iar fructele și legumele delicioase.

Înainte de a cumpăra o pompă de grădină care să poată fi folosită pentru un stropit eficient, ar trebui avute în vedere înainte de toate câteva considerații. Există câteva tipuri diferite de pulverizatoare de acest fel, fiecare cu propriile plusuri și minusuri, așa că o serie de informații despre acestea este cu siguranță de folos.

Avantajele unei pompe de stropit electrice

Aceste tipuri de pompe de stropit electrice folosesc puterea electrică ca sursă de energie pentru a expulza soluția fără a fi nevoie de exercitarea manuală a presiunii din pompă. Aceste pompe pot fi foarte versatile și pot fi echipate cu ușurință cu accesorii suplimentare, cum ar fi furtunurile, duzele de pulverizare și brațele. Deși puțin mai scumpe decât alte modele de pompe, acestea beneficiază de o cantitate mai mare de lichid care poate fi pulverizat și de o ușurință în utilizare care nu trebuie trecută cu vederea. În rezervorul unei pompe de grădină există o diferență de presiune care dictează cantitatea de substanță chimică obținută pentru pulverizarea în grădină. Dacă există prea mult aer în pompă, soluția va ieși cu mai puțină forță. Pentru a preveni acumularea de oxigen, grădinarii care pulverizează cu pompă trebuie să expulzeze aerul periodic, iar astfel procesul de stropit să decurgă fără probleme.

Considerente pentru alegerea unei pompe de stropit

În afară de tipul de pulverizator, există câteva alte considerații de luat în calcul atunci când sunt alese pulverizatoarele potrivite pentru grădină.

  1. Curățarea  – Este deosebit de utilă deținerea unei pompe ușor de curățat, mai ales având în vedere volatilitatea anumitor produse pentru buruieni / dăunători. După fiecare aplicare, cu majoritatea tipurilor de pompe, se poate cumpăra pur și simplu un rezervor suplimentar sau se poate umple rezervorul curent cu apă și săpun. Odată umplut, pur și simplu se pulverizează ca de obicei. Acest proces curăță duza de orice substanță chimică rămasă, asigurând faptul că erbicidul și pesticidul utilizate nu se amestecă la nivelul aplicatorului, ceea ce oferă o aplicare mai sigură pentru plantele în creștere.
  2. Reglabilitatea – Unele dintre produsele de pe piață au caracteristici cu adevărat reglabile, care fac pulverizarea în grădină foarte ușoară. Aceste tipuri de pompe au duze reglabile, astfel încât să se poată pulveriza cu ușurință sub frunze și în locuri greu accesibile fără a fi nevoie să se stea în genunchi. Reglabilitatea este o caracteristică excelentă recomandată oricărui grădinar. Pur și simplu simplifică întregul proces de stropire.
  3. Capacitatea rezervorului – Aceasta este o considerație majoră pentru orice utilizator de pompe de stropit, deoarece un rezervor mai mare înseamnă că pompa va fi mai greu de transportat în grădină. Cu excepția unităților cu roți, rezervoarele mari vor fi destul de greu de cărat și de utilizat.
De interes:  Recomandări de la experte pentru modelele care vor să facă videochat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.