Este bine cunoscut că un somn sănătos începe cu un pat bun. Rama stabilă asigură că salteaua, perna şi pătura sunt bine susţinute şi astfel utilizatorul are o poziţie optimă de dormit.

Modelele de pat dormitor de o persoană care măsoară 90 × 200 sunt folosite pentru persoane adulte sau copii. Aceste dimensiuni standard îți permit să găsești cu ușurință lenjerii de pat potrivite. Modelele de paturi duble, cunoscute și sub denumirea de paturi matrimoniale, trebuie să găzduiască două persoane. Acest lucru se poate face cu o saltea continuă, dar și cu două saltele simple. Din acest motiv, este important ca un pat dublu să ofere cel puțin spațiu pentru un cadru mare cu șipci sau două modele individuale. Opțiunea de economisire a spațiului prin excelență, care este folosită în general în apartamentele mici, dar și în camerele copiilor, deoarece partea inferioară a cadrului poate fi folosită pentru dulapuri, birouri sau alt mobilier prin scara către pat.

Patul potrivit este punctul central, dar se poate face să arate mic cu un cadru fin sau culori strălucitoare. Cu o tăblie joasă, aproape că se îndepărtează. Prin urmare, atunci când cumperi paturi dormitor, apelează la sisteme de pat cu cadre cu șipci. Combinația de bază cu arcuri cu șipci sau aripi plus saltea, nu este deloc voluminoasă și se potrivește în orice cadru. Un alt avantaj: sistemul de pat potrivit poate reacționa flexibil la fluctuațiile de greutate, schimbarea pozițiilor de dormit și problemele de spate, dacă șipcile și arcurile sunt reglabile.

De interes:  3 lucruri de luat în calcul când alegeți ușile de interior

Pat/paturi cu cadru și saltea

O structură cu șipci elastice din lemn sau aripi plate din plastic în combinație cu o saltea elastică din latex sau spumă rece, se adaptează greutății corporale. Acest sistem de paturi are o construcție mai mică decât paturile box spring, dar are nevoie de un cadru înserat. Este mai puțin permeabil la aer, dar gradul de duritate poate fi schimbat cu baze de arc bune.

Alternativa practica la saltelele pneumatice sau alte paturi gonflabile este patul pliant. Cu o funcție simplă, salteaua și cadrul sunt pliate în mijloc și pot fi depozitate pentru a economisi spațiu. Modelele de paturi box spring reprezintă o structură special. Salteaua solidă bazată pe modelul american îţi oferă o poziţie confortabilă culcat şi o înălţime optimă de intrare, lucru care se observa mai ales la persoanele în vârstă care au probleme cu ridicarea. Modelele de păsturi tapițate sunt o soluție ieftină pentru cei care au puțin spațiu în dormitor. Sub păturile tapițate se află spațiu de depozitare pentru haine, lenjerie, plapumă și perne, dar și alte lucruri de care ai nevoie mai rar. Nu ai nevoie de o saltea suplimentară pentru a cumpăra paturi tapițate, dar poți oferi mai mult confort cu o suprapunere. În această categorie, vei găsi modele de paturi tapițate la un raport preț-performanță optim.

De interes:  Saci de vidat pentru organizarea imbracamintei

Cum să recunoști un pat bun?

Oricare dintre modelele de paturi trebuie să reziste la stres și ar trebui să reziste la mișcare fără probleme. Prin urmare, este important ca pentru cadru să se utilizeze materiale de înaltă calitate, cum ar fi lemnul. Lemnul este una dintre cele mai durabile materii prime pentru fabricarea de paturi și mai ales de paturi tapițate. Acest lucru îți oferă siguranța că toate părțile patului sunt fabricate din piese solide. Șuruburile pot rezista mai bine, deoarece, în general, modelele de paturi tapițate sunt mai grele și mai puternice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.