Cum să alegi o pernă ortopedică potrivită

Pentru ca somnul să fie profund și odihnitor, trebuie să decideți care sunt cele mai bune perne de dormit pentru dumneavoastră. Alegerea potrivită se face ținând cont de trăsăturile anatomice, de necesitățile și de obiceiurile dumneavoastră. Atrageți atenția la poziția în timpul odihnei și la rigiditatea umpluturii.

Cum se alege dimensiunea potrivită a pernei

De mărimea pe care o are perne ortopedice de dormit depinde dacă veți avea un somn confortabil noaptea sau dacă o să vă întoarceți de pe o parte pe alta mult timp pentru a vă relaxa.

La ce ar trebui de atras atenția?

  1. Persoanele care au umeri largi și o statură înaltă ar trebui să opteze pentru produse cu mărimile de 50×70 cm și 50×80 cm.
  2. Pentru o constituție medie, alegerea ideală ar fi achiziționarea unui produs de 40×60 cm.
  3. Pentru copii sunt potrivite pernele cu lățimea de 20-40 cm și lungimea de 30-60 cm.

Cum se alege înălțimea pernei

Pentru a cumpăra o pernă ortopedică pentru cap, măsurați lățimea umărului dumneavoastră — de la marginea umărului până la punctul de unde începe baza gâtului. Acum adăugați câțiva centimetri pentru a lua în calcul cât se lasă perna ergonomică sub greutatea capului. Rezultatul obținut trebuie să corespundă cu înălțimea pernei. Valoarea poate varia între 5–16 cm.

  1. Dacă petreceți cea mai mare parte a nopții pe o parte, comandați un produs cu o înălțime de 10–13 cm.
  2. Cei cărora le place să doarmă pe spate vor aprecia un model mai jos, distanța de la cap până la pat fiind mai mică. Perna pentru dormit pe spate ar trebui să fie de 8–10 cm.
  3. O pernă moale de 6–8 cm este alegerea celor care obișnuiesc să doarmă pe burtă.
  4. Atunci când persoana adoarme pe o parte, dar se întoarce treptat pe spate, experții recomandă înlocuirea pernei cu o alta mai înaltă.
De interes:  De la aeroport la destinație: Cum te poate ajuta o mașină cu șofer să îți începi vacanța în stil

Opțiuni de umplere a pernelor

Umpluturile din pernele ortopedice sunt de următoarele tipuri de bază:

  1. Latex natural. Datorită fibrelor din material, articolul este elastic, durabil și poate rezista unei utilizări îndelungate. Materialul nu absoarbe umezeala și mirosurile și nu provoacă alergii.
  2. Memory foam (spumă poliuretanică), care are efect de memorie. Atunci când materialul intră în contact cu corpul uman, se încălzește și repetă cu precizie formele capului și gâtului. Imediat ce presiunea se reduce, spuma cu memorie își recapătă cu ușurință forma. Perna ortopedică din spumă cu memorie se caracterizează prin moliciune și elasticitate ridicate.
  3. Hrișcă. Rigidă, bine ventilată. Se potrivește pentru relaxare în timpul verii sufocante. Hrișca efectuează un mini-masaj și ameliorează tensiunea în regiunea cervicală.

Perna ortopedică este utilizată pentru reabilitarea după traume și pentru a destinde și relaxa coloana vertebrală. Perna ajută la normalizarea circulației sangvine. Există multe modele — pentru copii, adulți, șoferi, lucrători de birou, mame însărcinate și care alăptează. Dacă plănuiți o călătorie sau suferiți de arsuri la stomac, o pernă este, de asemenea, o idee bună. Unele produse au un efect de masaj.

De interes:  Ameliorarea durerilor de spate. 5 soluții care te pot ajuta

În Ortek găsiți perne de calitate superioară de cele mai variate tipuri: pentru somn, pentru relaxarea picioarelor, pentru spate, antireflux și altele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.