Cele mai bune metode prin care poți obține recolte bogate

Orice agricultor își dorește să aibă  o recoltă bogată, astfel încât toată munca lui să nu fi fost în zadar. Între a dori și a-ți da silința există însă o diferență, iar pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare la finalul unui sezon agricol, trebuie să ții cont de o serie de lucruri.

Dacă ești un fermier la început de drum și încă ești în căutarea secretelor pentru o recoltă bogată, îți prezentăm câteva metode pe care trebuie să le pui în aplicare.

Alegerea solului potrivit

Calitatea și proprietățile solului sunt doi factori care influențează în mod direct productivitatea, așa că trebuie să ții cont de acest aspect înainte de a înființa o cultură. În primul rând, terenul trebuie să fie fertil, astfel încât să asigure culturii substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea plantelor, de la etapa de însămânțare, până la recoltare.

De asemenea, la fel de important este și tipul solului, care trebuie să corespundă cu cerințele plantelor de cultură. Anumite culturi se pretează pentru solurile argiloase, altele plante preferă solurile mai nisipoase sau pe cele cu un grad ridicat de umiditate. Așadar, terenul pe care cultivi trebuie să fie unul fertil, iar proprietățile solului să corespundă cerințelor plantelor pe care vrei să le cultivi.

Administrarea îngrășămintelor

Oricât de fertil ar fi terenul, resursele din sol nu sunt inepuizabile, iar refacerea în mod natural a rezervelor de substanțe nutritive necesită mult timp. Culturile înființate an de an consumă aceste resurse, astfel că solul devine tot mai puțin fertil și se impune administrarea de îngrășăminte pentru a menține la un nivel optim cantitatea de nutrienți.

În oferta de îngrășăminte de la Agricover găsești produse complexe, care conțin toate substanțele nutritive necesare dezvoltării plantelor de cultură pe tot parcursul perioadei de vegetație.

Și in acest caz, nevoile de substanțe nutritive diferă de la o specie la alta, așa că trebuie să alegi îngrășămintele care conțin concentrațiile optime de nutrienți, în funcție de tipul culturii.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare

Plantele de cultură sunt expuse permanent atacurilor dăunătorilor precum și ale agenților patogeni care provoacă boli. De asemenea, buruienile reprezintă o altă amenințare, iar toți acești factori pot compromite întreaga cultură dacă  nu se iau din tip măsuri împotriva lor.

Aceste măsuri constau în administrarea tratamentelor fitosanitare, bazate pe trei categorii distincte de substanțe. Este vorba de erbicide, care se folosesc împotriva buruienilor, insecticide –  eficiente împotriva insectelor dăunătoare – și fungicide – folosite împotriva ciupercilor care pot provoca boli ale plantelor. Ideal este să împiedici apariția acestor atacuri, iar în acest scop există tratamente care se aplică în scop preventiv. Totodată, substanțele sunt eficiente și în cazul în care culturile au fost afectate, iar în această situație este esențial ca tratamentele să fie administrate încă de la apariția primelor semne ale atacurilor.

În acest sens, este importantă și calitatea semințelor, fiind recomandată folosirea semințelor din soiuri superioare, tratate în prealabil pentru a genera plante cu un grad sporit de rezistență în fața bolilor și dăunătorilor.  

Respectarea calendarului lucrărilor agricole

Pe parcursul unui sezon agricol, fermierii nu au clipe de răgaz, întrucât sunt necesare o serie de lucrări care trebuie să fie efectuate la momentul potrivit. Orice întârziere sau omisiune va afecta în mod semnificativ productivitatea, putând duce chiar până la compromiterea totală a recoltei.

Lucrările încep timpuriu, imediat ce începe să se topească zăpada, și se încheie odată ce recolta a fost culeasă de pe câmp și a ajuns în hambare. Calendarul lucrărilor agricole debutează cu pregătirea terenului pentru viitoare cultură, urmată de însămânțare. Apoi, pe parcursul întregii perioade de vegetație sunt necesare o serie de alte lucrări, în funcție de tipul culturii, calitatea solului, condițiile meteo și alți factori specifici.

Aplicând aceste metode, poți fi încredințat că rezultatele vor fi pe măsură, iar la finalul sezonului vei obține o recoltă bogată, care să merite toată munca depusă.

De interes:  Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.