Ascensiunea continuă pentru Nini Dica! Bănățeanul a câștigat primul turneu de seniori

Tenismenul timișorean Nini Dica a obținut primul titlu al carierei într-un turneu de seniori. Sportivul de 18 ani a câștigat, alături de Cezar Crețu, proba de dublu a turneului ITF organizat la Târgu Mureș, iar pentru succes, cei doi au primit 15.000 de dolari.

Pentru titlu, cei doi au avut nevoie de patru victorii. În primul tur, au eliminat perechea favorită numărul 2, formată din Vladimir Filip și George Tatomir, după 2-6, 6-1, 10-2. în sferturi, a venit un nou succes, cu perechea Nicholas David Ionel și ucraineanul Nikita Maștakov, după un meci terminat în super tiebreak, la scorul de 4-6, 6-1, 10-5. În semifinală, Dica și Crețu i-au învins pe Ștefan Paloși și Alexandru Tomescu, după  7-6 (3), 6-2. Finala a fost încinsă, după ce Dica și Crețu au cedat primul set cu 6-4, iar adversarii aveau 6-5 în tiebreakul setului doi. Învingătorii au întors însă scorul în tiebreak la 97 și au luat super tiebreakul cu 10-5.

De interes:  Schimbare butuc usa

Nini Dica a jucat și la simplu la turneul de la Târgu Mureș, dar a fost eliminat din turul doi. În primul tur, timișoreanul a câștigat cu Șerban Mucenic. A pierdut însă cu favoritul numărul 3, argentinianul Juan Ignacio Galarza, după 6-4, 7-6 (3). În ultimul an de juniorat, Dica a participat la toate cele patru turnee de mare șlem ale anului.

Sursa foto: doartenis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.