Cel mai frecvent întâlnite defecțiuni ale casetei de direcție

 

Mașina personală reprezintă un bun indispensabil, care te poate ajuta să ajungi rapid la locul de muncă, să îți iei copiii de la școală sau să îți faci cumpărăturile personale de la supermarket. În momentul în care aceasta se defectează ești pus într-o situație neplăcută, în care trebuie să mergi la un service, să aștepți câteva zile pentru reparații și, probabil, să cheltuiești o sumă considerabilă de bani.

 

Printre cel mai întâlnite defecțiuni se numără și cele la caseta direcție. Dacă nu este reparată la timp, automobilul îți poate pune viața în pericol, deci haide să descoperim care sunt cele mai evidente semne pe care mașina ți le oferă și cum să remediezi situația.

 

De ce se defectează cutia de direcție?

Există cazuri fericite în care șoferi care conduc de peste 20 de ani nu s-au confruntat niciodată cu astfel de problemă. La polul opus se situează cei care au avut de-a face cu o astfel de defecțiuni încă din primii ani de condus. Probabil că unele dintre cele mai evidente cauze ale defectării sunt denivelările drumurilor sau gropile prezente în asfalt, pe care tu, ca șofer, nu le observi sau nu le poți evita.

De interes:  Primul duș rece pentru Informatica! Înfrângere la scor pe teren propriu

 

Pentru remedierea problemelor apărute la sistemul de direcție este important să duci automobilul la un service autorizat, unde un specialist în domeniu îți poate oferi o diagnoză completă. În funcție de situație piesele pot necesita reparație sau chiar înlocuire.

 

Care sunt cel mai des întâlnite simptome?

  • Volanul este foarte rigid – la automobilele din prezent mișcarea volanului nu ar trebui să necesite o forță foarte mare. Totuși, dacă simți că acesta opune rezistență și se manevrează greu, este posibil să fie din vina stării casetei de direcție. Este greu să precizăm cu exactitate o cauză, deoarece poate fi vorba despre retenția de căldură sau pierderea presiunii. Într-un astfel de caz îți recomandăm să mergi cât de repede cu mașina la un service auto.

 

  • Mișcarea volanului provoacă un scârțâit – dacă ai sesizat că în ultima vreme există un sunet de tip scârțâit, atunci când manevrezi volanul, este posibil ca problema să fie la cutia de direcție. Căldura în exces apărută la contactul a două corpuri din metal produce un sunet deranjant, ceea ce îți poate indica o lipsă de lubrifiant, moment în care trebuie să apelezi la un mecanic.
De interes:  Bilanț coronavirus 17 octombrie: 3.952 de noi cazuri și 63 de decese

 

  • Pierdereri de ulei – probabil că este destul de evident că mașina ta are o problemă dacă observi scurgeri de ulei. Din păcate, o astfel de defecțiune poate apărea pe nepregătite, în urma unei avarii. Un semn în această direcție este mirosul de ars, pe care îl poți simți atunci când caseta este încinsă. Chiar dacă nu observi scurgerile, nu înseamnă că acestea nu pot exista. Cea mai bună metodă de a te asigura este să verifici constant nivelul de ulei. Dacă acesta scade prea repede înseamnă că undeva există o defecțiune.

 

  • Automobilul trage într-o direcție – un alt semn evident cum că ar exista o defecțiune la cutia de direcție este dat de momentul în care, în mers, pe un drum drept, mașina nu poate menține direcția. Dacă constați că vehiculul trage într-o altă direcție decât cea de mers, înseamnă că este necesar să faci o verificare la un service.

 

  • Întâmpini dificultăți la viraje – dacă în momentul în care vrei să faci un viraj simți că volanul este dificil de controlat sau constați mișcări smucite, s-ar putea ca sistemul de direcție al mașinii tale să fi suferit ceva defecțiuni, situație în care sunt necesare câteva verificări.
De interes:  Ludovic Orban, ANUNȚUL pe care-l așteaptă toată România. Măsuri ISTORICE în țară

 

Este foarte important să îți duci automobilul la vizite periodice la mecanicul auto, pentru a fi la curent cu eventualele defecțiuni care pot apărea. Un astfel de obicei te poate scuti de accidente, cheltuieli neprevăzute și îți poate salva viața.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.