Cum să construiești o terasă din lemn – Sfaturi pentru meșterii începători

Se spune că este mereu de lucru la casă și că tot timpul se poate ivi un proiect special. Și o terasă din lemn poate fi pe listă, dacă vrei să îmbunătățești confortul casei tale și să te bucuri de seri liniștite alături de familie. Descoperă în acest articol câteva sfaturi practice pentru a amenaja o terasă din lemn, fără să apelezi la specialiști.

 

Iată de ce să ții cont când construiești o terasă din lemn pentru casa ta!

 

 

  • Ia măsurătorile corecte și apucă-te de treabă

 

Planul noului tău proiect la casă începe cu măsurătorile potrivite pentru a afla de la bun început pe ce teren să îți desfășori construcția. Amenajarea unei terase din lemn, fie în fața casei, fie în spatele ei se bazează pe lungimea terenului pe care dorești să-l “sacrifici”. Așadar, când te apuci de meșterit, pune pe listă dimensiunile pentru noua terasă din lemn și treci la pasul următor: achiziționarea materialelor.

 

 

  • Alege lemnul potrivit pentru terasăa casei tale
De interes:  Capturând esența dragostei: Mădălina și Adelin - Meșteșugarii vizuali ai poveștilor de nuntă

 

 Este drept că piața de materiale de construcții este destul de vastă, iar alegerea anumitor produse ar putea fi dificilă. Cu toate acestea, există categorii speciale pe care să le analizezi atunci când alegi pardoseala potrivită pentru proiectul tău. Descoperă categoriile de lemn pentru terasă de la Hornbach și alege în funcție de caracteristici și utilitate.

Chiar dacă vrei să meșterești pe cont propriu la terasa ta din lemn, nu ar strica să stai de vorba cu un specialist și să descoperi ce recomandări îți poate face cu privire la pardoseala potrivită pentru terasă.

 

 

  • Nu uita de accesoriile pentru finisarea terasei din lemn

 

Profilele de terasă, clemele, seturile de holsuruburi, calele de cauciuc, plinta și înălțătoarele sunt câteva dintre accesoriile fără de care nu poți realiza o terasă din lemn pentru casa ta.

Majoritatea producătorilor de lemn și pardoseală oferă și seturile potrivite de accesorii pentru diferite tipuri de proiecte. Însă, acestea se pot achiziționa și separat, de aceea este recomandat să verifici înainte și asemenea aspecte.

 

 

  • Folosește ustensilele potrivite pentru amenajarea terasei
De interes:  Verifica asigurarea casco, sa circuli legal pe drumurile publice!

 

Achiziționarea materialelor pentru construirea terasei din lemn se poate face în același timp cu uneltele necesare pentru un asemenea proiect. Așadar, dacă tot ești la magazinul de bricolaj, nu ar strica să întrebi și de ustensilele potrivite, pentru a putea lucra în condiții optime la noul tău proiect.

 

 

  • Nu uita de soluțiile de protecție pentru terasa din lemn

 

Lemnul necesită o atenție deosebită în ceea ce privește protecția lui în funcție de anotimpuri. Există soluții speciale cu ajutorul cărora pardoseala din lemn nu va fi afectată de umezeală, inundații sau alte probleme asemănătoare. 

Specialiștii recomandă meșterilor care vor să își  facă o terasă din lemn să aibă în vedere produsele potrivite pentru anotimpul rece, dar și pentru cel cald, pentru a se putea bucura pentru mai mulți ani de această construcție.

 

Așadar, amenajarea unei terase din lemn poate fi un proiect pe cât de provocator, pe atât de realizabil, chiar și de către un începător într-ale mesteritului. Însă, contează în bună măsură alegerea materialelor potrivite pentru a putea avea garanția că lucrarea va dura ani buni.

 

Foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.