Foarte multe persoane sunt fascinate de ceasurile frumoase, insa in momentul in care vor sa cumpere unul, informatiile despre diverse modele si branduri pot fi tehnice si coplesitoare. Intelegand diferentele dintre mai multe modele de ceas de mana barbati, alegerea va fi mai usoara.

Tipuri de ceasuri de mana barbati

O miscare de ceas cunoscuta si sub denumirea de „calibru” este realizata prin mai multe metode. Unele dintre ceasuri sunt mecanice in timp ce altele au cuart.

O miscare de ceas cu cuart este o miscare electronica. Dupa cum sugereaza si numele, functioneaza folosind mineralul vibrator numit cuart. cesta este motivul pentru ceasurile de cuart sunt cunoscute pentru exactitatea uluitoare.

Majoritatea ceasurilor cu cuart sunt alimentate cu baterii. Bateriile obisnuite dureaza trei-cinci ani dupa care trebuie sa fie inlocuite. In afara de inlocuirea bateriilor, ceasurile cu cuart au o intretinere foarte scazuta. Ceasurile cu cuart au caracteristici adaugate, cum ar fi busole, cronometre sau iluminare electrica, insa pot avea durate de viata mai scurte ale bateriei, deoarece aceste functii consuma bateria mai repede.

De interes:  Sfaturi pentru amprentarea suprafetelor cu beton amprentat

Cu toate acestea, nu toate ceasurile de genul acesta utilizeaza baterii inlocuibile. Companiile precum Citizen folosesc „Eco-Drive Technology”, adica energia solara. Acest ceas are capacitatea de a se incarca chiar si in lumina interioara si poate functiona luni intregi cand este complet incarcat fara expunere la soare.

Ceasurile mecanice nu au baterii si functioneaza cu ajutorul unui mecanism. Un ceas mecanic este alimentat de o priza principala. Aceasta este practic o componenta cu arc manual, care se elibereaza pentru a conduce constant miscarea ceasului. Dezavantajul acestui mod de functionare este ca arcul trebuie sa fie infasurat periodic, altfel ceasul se poate opri. Din cauza uzurii mecanice cauzate de o perioada lunga de infasurare, acest tip de ceas are nevoie de o intretinere constanta de catre un ceasornicar priceput.

Ceasul automat este versiunea actualizata a unui ceas mecanic. In loc ca utilizatorul sa invarta mereu rotita ceasului, varianta automata face ea insasi acest lucru.

Prin utilizarea unui angrenaj si a rulmentilor cu bila pentru a ntoarce ceasul, ceasul automat culege energie din miscarile naturale ale purtatorului. Ceasurile automate sunt populare printre pasionatii de ceasuri pentru valoarea lor estetica. Faptul ca majoritatea angrenajelor incredibil de fine sunt realizate manual este un alt atuu al acestor ceasuri.

De interes:  Elevii care vor să intre la liceu sunt obligați se pună mâna pe carte

Ceasurile cuart sunt alimentate cu baterii in timp ce ceasurile de miscare automata sunt alimentate de un arc in tensiune. De-a lungul timpului, ceasurile automate necesita inlocuirea si repararea retelelor electrice pentru uzura mecanica. Ceasurile cu cuart necesita o schimbare a bateriei numai dupa cativa ani. Ceasurile automate sunt mai putin precise in comparatie cu ceasurile cu cuart, deoarece modificarile din mediu afecteaza miscarea ceasurilor. Ceasurile automate sunt insa mai scumpe decat cele cu cuart.

Un ceas automat se va opri daca nu este purtat timp de 3 pana la 4 zile si va trebui sa fie setat din nou. Prin urmare, purtatorii ocazionali de ceasuri ar trebui sa opteze pentru un model cu cuart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.