Cum să întreții bateria auto toamna și iarna

Există mulți factori care pot determina durata de viață a bateriilor auto, inclusiv frecvența cu care vehiculul este condus, temperaturile extreme, precum și vârsta și calitatea bateriei. Chiar dacă majoritatea bateriilor pot dura între trei și cinci ani, condițiile enumerate mai sus pot schimba această perioadă.

      Întreținerea bateriei auto este doar una dintre multele modalități prin care puteți preveni consumarea bateriei mai devreme. Întreținerea corectă a unei baterii auto înainte de cele două anotimpuri în care apar temperaturi extreme, vară, iarnă, este cel mai bun mod de a prelungi durata de viață a bateriei mașinii tale.

Toamna

Toamna aduce temperaturi mai reci decât cele pe care le „preferă” bateriile auto. Cu toate acestea, există zile și nopți care pot fi puțin imprevizibile, aducând temperaturi mai reci sau mai calde. Acesta este un moment ideal pentru a pregăti și proteja bateria mașinii tale de condițiile dure de iarnă care vor apărea în următoarele câteva luni. Știți ce trebuie să faceți să împiedicați bateria să moară pe vreme rece? Să o înlocuiți încă din toamnă.

      Căutați  cele mai bune baterii auto pentru vreme rece care să se potrivească vehiculul tău. Bateriile pentru autovehicule sunt clasificate cu un anumit amperaj la pornirea la rece, care arată cât de bine bateria poate suporta temperaturi scăzute fără a scădea la o anumită tensiune. Cu cât valoarea amperajului este mai mare cu atât bateria va face față condițiilor extreme.

      Întreținerea bateriei auto în perioada toamnei trebuie să includă:

-Testarea bateriei pentru a verifica cât de bine încarcă.

-Înlocuiește bateria dacă este cazul.

-Curăță coroziunea care s-ar putea acumula în timpul verii pe bornele bateriei.

Iarna

De interes:  Oferte pentru cazare de Paşte 2023

Dacă bateria a fost „slăbită” în timpul verii, până când vine iarna, bateria se va lupta să rămână încărcată. Temperaturile reci sunt dificile pentru bateriile auto. De fapt, mai multe baterii auto mor pe vreme rece decât în ​​alte anotimpuri sau temperaturi.

La temperaturi de îngheț, bateria poate pierde până la 60% din încărcarea sa.

      În plus, iarna, mașina ta necesită mai multă electricitate pentru a porni și a menține zona cabinei caldă. Dacă acest lucru nu este suficient, ia în considerare celelalte activități care consumă energie electrică, cum ar fi încărcarea smartphone-urilor, aparatelor de radio, scaunele încălzite și a altor dispozitive electronice care necesită mai multă energie de la baterie. Altfel spus, bateria mașinii tale va fi suprasolicitată iarna din cauza unei cereri atât de mari.

      Iată cum să îți protejezi bateria de frig:

-Testează bateria pentru a verifica cât de încărcată este.

-Asigură-te că toate conexiunile bateriei sunt bine strânse și sigure.

-Achiziționează și păstrează un generator de baterii în apropiere pentru a reîncărca bateria dacă este cazul.

-Pentru temperaturi sub cele de îngheț, ia în considerare achiziționarea unui aparat care încălzește bateria sau unei pături speciale pentru a menține bateria caldă.

-Păstrează în portbagaj, pentru orice eventualitate, cabluri de încărcare a bateriei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.