Amenajarea interioară a spațiilor moderne pune foarte mare accent pe ideea de unicitate, mai ales la nivel estetic. Ardezia, ca piatră naturală, a rămas în timp un material care nu își modifică proprietățile și care aduce cu sine exact unicitatea de care au nevoie locuințele și spațiile noastre, dar și un plus de confort. Află ce este ardezia și cum te poate ajuta aceasta să îți înfrumusețezi casa într-un mod rapid și natural. 

Ce este ardezia?

Ca majoritatea tipurilor de piatră naturală, chiar și ardezia a trecut prin anumite procese de transformare pentru a ajunge unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute materiale folosite pentru amenajare. Există diferite modele de placi de ardezie, iar explicația constă tocmai în procesul de formare a acestui tip de piatră naturală.

Ardezia este o rocă naturală care se formează sub presiunea scoarței terestre, o rocă metamorfică. Metamorfoza constă tocmai în faptul că magma, lichidă și cu temperatură foarte mare, iese la suprafață și, în urma răcirii, formează mase de rocă cu proprietăți foarte bune de duritate și stabilitate.

Ca și granitul, ardezia este unul dintre cele mai dure materiale, un material stabil și sigur, rezistent la șocuri mecanice, spargere și zgâriere, rezistent la uzură și trafic.

La nivel de culoare, ardezia oferă o paletă amplă, cu accent pe tonuri închise, lucru care permite introducerea ardeziei în nenumărate proiecte de amenajare. Iată câteva dintre acestea. 

Amenajarea aleilor pietonale în grădină sau pavarea de curți

Ardezia poate fi folosită atât pentru realizarea lucrărilor interioare, dar și pentru exterior, oferind suprafețe cu adevărat unice și speciale. De asemenea ardezia mai poate fi folosită pentru placarea treptelor și a contratreptelor, a suprafețelor de podest și a zonelor de trafic ale teraselor exterioare. 

Amenajări interioare: blaturi, glafuri, trepte, contratrepte

Dacă ardezia poate fi folosită la exterior, atunci lucrările de amenajare interioară sunt fără discuție realizabile și cu adevărat unice. Poți folosi plăci de ardezie pentru a placa treptele, pentru a realiza glafuri sau blaturi de bucătărie sau baie, iar acestea îți vor oferi rezistență și durabilitate, de care să te bucuri pentru cât mai mult timp.

Pentru blaturi și glafuri, dar și pentru alte tipuri de elemente plane ardezia este un material cu adevărat perfect, deoarece îți asigură suprafețe line, drepte, fără porozitate, pe care le poți include ușor în amenajarea casei tale, indiferent dacă vorbim despre băi, bucătării, livinguri sau holuri. 

Poți folosi ardezia chiar și pentru a placa ziduri interioare sau exterioare, astfel încât finisajul să se potrivească într-un mod excepțional cu amenajarea de ansamblu. 

Realizarea acoperișurilor

Ardezia este unul dintre materialele pe care le poți folosi și în cazul acoperișurilor. Astfel, în urma prelucrării, ardezia stă la baza realizării elementelor de șindrilă, folosită pentru realizarea acoperișurilor la anumite tipuri de clădiri.

Realizarea pereților decorativi

Pentru a scoate în evidență frumusețea casei tale, poți realiza un perete din ardezie, diferit de restul amenajării tale. Vei vedea că principiul de amenajare este similar celui care vizează stilul industrial, așa că vei putea să te inspiri dacă ai nevoie de idei unice de amenajare cu ardezie. 

Ardezia are o largă aplicabilitate și este un material pe care te poți baza în timp, atunci când ai nevoie de o soluție durabilă. Ca și celelalte tipuri de piatră naturală, ardezia este un produs natural, cu o istorie gravată în fiecare moleculă a sa. metamorfoza și întreg provesul prin care ardezia se formează determină practic și aspectul acesteia, iar acesta va fi cu adevărat unic, la fel ca și locuința pe care decizi să o amenajezi. 

De interes:  Cum poți economisi bani și energie prin izolarea balconului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.