Care sunt elementele care definesc o locuinta sigura? Unul dintre ele poate fi structura locuintei. O constructie bine realizata face fata foarte bine tuturor elementelor naturale ( inundatii, cutremure, temperaturi extreme) si le face viata grea eventualilor hoti. Nu este suficient insa. Daca in casa exista valori care ar putea fi tentante pentru hoti, acestia vor gasi o solutie sa intre. Daca esti mereu in pas cu tehnologia insa, lucrurile nu sunt chiar atat de roz pentru cei care sunt in cautarea unor bunuri nemuncite.

Din fericire, exista o multime de tehnologii moderne care te pot ajuta sa ai o casa 100% sigura. Iata 5 dintre ele:

  1. O yala inteligenta. Este un gadget modern, care te poate uimi prin functiile pe care le are. Pe langa faptul ca inchide usa, aceasta Yala poate sa ofere acces doar pe baza de cod, amprenta sau chiar recunoastere faciala. Atunci cand cel care incearca sa intre nu este proprietarul, Yala poate sa dea alarma.
  2. Un sistem de alarma. Ca tot am ajuns la capitolul alarme, sistemul de alarma este o alta minune a tehnologiei. Nu este foarte complex, insa poate fi foarte eficient. Instalat la toate ferestrele si usile, poate sa dea alarma ori de cate ori cineva incearca sa intre prin efractie.
  3. Lumini si electrocasnice smart. Nu au un impact direct asupra sigurantei casei, insa pot avea un impact indirect. Luminile si electrocasnicele inteligente pot fi controlate de la distanta, direct de pe telefon. Acest lucru inseamna ca vor da mereu impresia ca este cineva acasa.
  4. Un sistem de camere de supraveghere. Camerele de supraveghere moderne sunt din ce in ce mai performante. Acestea au capacitatea de a filma tot ceea ce se intampla in casa si in jurul ei, se pot activa in functie de miscare si chiar in functie de obiectele care se afla intr-o incapere. Daca dispare un obiect, camera poate sa dea alarma. Alege camere dotate cu un IR puternic, cu o carcasa care face fata temperaturilor extreme si socurilor si cu cat mai multe dotari de imbunatatire a imaginii, iar siguranta ta si a familiei tale va fi mult mai bine conturata.
  5. Senzori de miscare. Pot fi la fel de eficienti sau chiar mai eficienti decat un sistem de alarma. Instalati in locuri strategice, acestia se pot declansa ori de cate ori exista o miscare straina. Este bine sa se opteze intotdeauna pentru senzori de buna calitate, deoarece ofera mai multe optiuni de setare. Cei ieftini se pot declansa inclusiv la miscarile animalelor de companie.
De interes:  Afară din Europa! SCM Poli, eliminată din Cupa EHF de Olympiacos | Express de Banat

O casa smart este o casa sigura. Din fericire, elementele de siguranta sunt din ce in ce mai accesibile si oricine si le permite. Merita sa le iei in calcul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.