Cauti un film bun? Vezi lista de filme cu note mari pe IMDb

Mari clasici esentiali despre care ai auzit cu siguranta candva si pe care este posibil sa-i fi vazut. Sau filmele care ti-au schimbat viata si la care vrei mereu sa revii atunci cand nu stii ce film sa vezi. Oricum ar fi, acestea sunt cateva dintre filmele iconice si atemporale cu note bune pe IMDb care trebuie vazute cel putin o data in viata. Vezi lista completa de filme IMDb pe foxi.ro.

Lista lui Schindler (1993)

Absenta sperantei marcheaza fiecare cadru al acestui film, oferind o perspectiva stralucitoare din ambele parti ale tragediei Holocaustului. Un film impresionant, emotionant, sfasietor si liric despre groaza si un anti-erou complex si contradictoriu.

The Dark Knight (2008)

Lucrarea lui Heath Ledger ca Joker (inclusiv un Oscar postum) a intrat deja in istoria filmului ca un prodigios exercitiu de supraactiune autonoma. Nolan a reusit sa transforme un comic intr-un film pentru adulti, dar plin de actiune si spectaculos, facand credibila existenta acestor doi antagonisti, care sunt practic doua fete ale aceleiasi monede.

De interes:  Cum alegem cea mai buna vopsea lavabila

Un complot solid, cu un ritm perfect si un dialog stralucit, care ridica povestea aproape la categoria unei tragedii grecesti. O lucrare magnifica care a schimbat pentru totdeauna abordarea adaptarilor cinematografice ale personajelor comice.

The Shawshank Redemption (1994)

Poate cel mai frumos film din istoria cinematografiei, pelicula de debut al lui Darabont s-a bazat pe o nuvela a lui Stephen King despre un condamnat acuzat de o crima pe care nu a comis-o. O adevarata poveste de prietenie care trateaza teme precum rascumpararea, fraternitatea, speranta si, in cele din urma, eforturile de a trai sau eforturile de a muri.

Magnolia (1999)

Lucrare capitala a cinematografiei contemporane, Magnolia se remarca in filmografia stralucita a regizorului sau, plina de filme grozave. Pentru acest scriitor, ulterior There Will Be Blood (2007) si Phantom Thread (2017) sunt la acelasi nivel si ar putea aparea pe aceasta lista pe propriile lor merite.

Printr-o combinatie de coincidente, oportunitati, actiuni umane, mijloace comune si interventii divine, vietile unei serii de oameni sunt tesute in Valea San Fernando din California. Din aceste portrete colective, autorul extrapoleaza concluziile morale intr-o arhitectura narativa complexa care curge perfect si cu un geniu coplesitor.

De interes:  Cancerul de ficat si metastazele hepatice

The Bridges of Madison (1995)

Filmul lui Eastwood este ultima mare melodrama clasica pana in prezent. Povestea de dragoste este spusa din punctul de vedere al Francescai, o Mery Streep mai imbatabil ca oricand.

Montajul dezvaluie o mare dragoste pentru detalii, oferind o poveste sfasietoare care vorbeste despre trecerea timpului si efectul amintirilor comune. Punctul sau culminant emotional sfasietor este arta pura; Numai Eastwood este capabil sa ilumineze misterele insurmontabile ale inimii intr-un mod atat de precis si de frumos.

Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones este mai mult decat un film: este nasterea unei figuri iconice a filmului, Indiana Jones. Toate elementele sale se completeaza perfect intr-un film de aventura care se bazeaza pe vechile seriale pe care regizorul le-a vazut in copilarie.

O poveste aparent simpla, plina de aventuri, umor si dragoste, dar care depaseste o simpla poveste de aventura cu atingeri din seria B. O capodopera care castiga la fiecare vizionare.

Tacerea inocentilor (1991)

De interes:  A vacanta – bun sau rău?

O adaptare cinematografica a romanului omonim al lui Thomas Harris, este unul dintre filmele care au revolutionat genul in anii ’90, stabilindu-se drept thrillerul perfect si oferindu-ne unul dintre cei mai iconici psihopati din istoria filmului.

Lucrarea uimitoare a lui Demme este sustinuta de o superba opera de actorie si un scenariu impecabil, cu o punere in scena antologica care face apel la cele mai primare temeri ale noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.