Când este timpul să înlocuiți aparatul de aer condiționat ?

Dacă frecventați sauna la sală, știți exact cum ar fi viața fără aer condiționat . Vremurile s-au schimbat, iar intr-o casă fără aer condiționat sunt foarte greu de indurate verile caniculare cu temperaturi de peste 35 grade Celsius. Unde mai pui ca si iarna o ducem destul de rau daca nu avem si o alta sursa da incalzire alternativa cum ar fi aerul conditionat.

Aparatele de aer condiționat au o durată de viață limitată dar oare stim când este timpul să il inlocuim ? El devine de inlocuit atunci cand depaste de 20 ani de functionare deoarece nu mai poate avea randamanentul maxim. Simtim acest lucru atunci cand facturile la energie electrica scapa de sub control si ne vin foarte ridicate ca si pret.Din păcate, aparatele de aer condiționat nu vin cu un sistem de avertizare care vă permite să știți că sunt obosițe și bătrâne și gata de pensionare, ceea ce înseamnă că trebuie să citiți semnele.De aceea este obligatoriu cum recomanda si unii producatori de aere conditionate sa facem o data la 12 luni o verificare si o revizie aer conditionat sa stim cum stam cu el.Aparatele de aer condiționat neglijate se pot defecta după șapte sau opt ani. Chiar dacă vechiul dvs. sistem funcționează foarte bine si vă mulțumeste,  rețineți că tehnologia a parcurs un drum lung de când ați instalat ultima oară aerul condiționat, iar un nou sistem cu eficiență ridicată vă poate reduce considerabil facturile de energie electrica.

De interes:  Trei masuri pentru reducerea amprentei de carbon rezultata din activitatile economice

Plătiți pentru reparații frecvente? Dacă aveți nevoie de servicii de climatizare de două ori pe an sau mai mult, puteți fi siguri că aerul conditionat este pe punctul de a vă înmâna actele de demisie. La fel ca și corpurile noastre umane, când o parte a aparatului de aer condiționat începe să cedeze, nici celelalte nu vor funcționa corect. Reparațiile frecvente înseamnă că stingi mici incendii, dar în curând, costul acestor reparații va depăși costul unui nou sistem și, cu cât înlocuiți sistemul mai repede, cu atât mai repede puteți începe să puneți toți acești bani cheltuieli pentru reparații în bancă.

Facturile dvs. de energie sunt prea mari?. Un aparat de aer condiționat ineficient vă va costa mult mai mult decât ar trebui. Potrivit Administrației SUA pentru informații energetice, răcirea locuinței in Bucuresti reprezintă 15% din utilitățile dvs. anuale. Aceasta este de patru ori mai mare decât media națională .Recomandat este ca in fiecare primavara sa efectuam serviciul de revizie aer conditionat cu o firma specializata sa mai reducem costurile de la energia electrica pe perioada de vara.Dacă nu sunteți sigur dacă plătiți mai mult decât ar trebui, comparați factura electrică cu cea a unui prieten sau membru al familiei care are o casă de dimensiuni similare, dar cu un aparat de aer condiționat mai nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.