Una din principalele caracteristici legate de securitatea locuintei este data de instalarea de videointerfoane. Un videointerfon este un sistem de intercomunicatie dezvoltat sa faciliteze comunicarea dintre cel aflat la usa de la intrarea intr-o cladire si cel aflat in interior. Permite persoanei aflate inauntru sa vada cine se afla afara si sa decida cum procedeaza in continuare. Poate initia o conversatie in urma careia va permite sau nu accesul persoanei inauntru. Persoana aflata in interior beneficiaza de avantajul de a vedea si auzi, in vreme ce persoana aflata afara va asculta ceea ce i se comunica.

Daca tehnica nu este punctul dumneavoastra forte, va puteti intreba cum se instaleaza videointerfoanele. Pentru a raspunde la aceasta intrebare este necesar sa intelegeti pentru inceput ca un sistem de videointerfonie contine doua componente esentiale: postul exterior si monitorul pentru interior. Postul exterior este panelul care se monteaza la poarta, un dispozitiv ce actioneaza yalla si o deblocheaza. Monitorul pentru interior este al doilea element esential cand discutam despre videointerfoane.

De interes:  Romania frumoasa pe hartie

Postul exterior este echipat cu unul sau mai multe butoane care sa permita initierea apelului. In plus, beneficiaza de camera video prevazuta cu leduri IR pentru vizibilitate noaptea, microfon pentru captarea vocii si difuzor pentru redarea sunetelor din interior.

Monitorul video din interiorul cladirii afiseaza persoana aflata la poarta si in functie de acest aspect i se ofera acces sau nu. Pe langa functia video realizata cu ajutorul ecranului, monitorul include, ca si postul exterior, anumite butoane. Acestea indeplinesc diferite roluri, deblocheaza poarta, monitorizeaza zona din jurul camerei exterioare, capteaza imagini, ajusteaza culori, volum, sunete.

Un videointerfon nu inseamna doar doua componente. Pe langa acestea, un kit videointerfon mai include atat cabluri, cat si suruburi. Prin urmare instalarea videointerfoanelor poate fi o activitate de rutina pentru cei autorizati in astfel de instalari, dar si nu pentru persoanele obisnuite.

De regula, cablurile pentru videointerfoane se pregatesc din momentul in care se construieste casa. In alte conditii, munca se complica si este nevoie de o firma specializata care sa realizeze un proiect special pentru instalarea videointerfonului.

De interes:  Cum sa alegem manerele de mobilier ideale Protege

De asemenea, cum tehnologia a avansat atat pentru sistemele de supraveghere, cat si pentru videonterfoane, cele din urma sunt de mai multe tipuri. Cele mai cunoscute si instalate pana in prezent sunt videointerfoanele analogice, insa locul lor este preluat cu rapiditate de noile videointerfoane digitale, mult mai usor si rapid de instalat. Mai mult decat atat se pot integra intr-un sistem de monitorizare video creand in acest fel un sistem complex de securitate pentru intreaga proprietate, atat in exterior, cat si in interior.

Cea de-a treia varianta de videointerfoane este oferita de cele wireless. Acestea reprezinta varianta rapida de instalare a unui videointerfon, fara cabluri, fara munca suplimentara si costuri adiacente. Pentru o buna functionare trebuie acordata atentie distantei dintre cele doua componente, monitor si postul exterior. Daca distanta dintre ele este prea mare apare riscul de a se intrerupe conexiunea, iar videointerfonul devine inutilizabil.

Pentru cei plecati mare parte din timp de acasa poate fi o optiune instalarea unui videointerfon IP cu acces de pe telefonul mobil. Nici macar nu mai este necesar monitorul din interior, trebuie doar conexiune la internet. Oricine suna la usa va apare direct pe telefonul mobil, discutati si acordati sau nu acces, in functie de situatie. Este util chiar si in casa, cand va uitati la un film si suna cineva la usa, nu mai este nevoie sa va deplasati pana acolo, doar verificati pe telefon.

De interes:  Vrei sa deschizi un loc de joaca de interior pentru copii? Apeleaza la o firma specializata in acest sens

In magazinul online www.1CCTV.ro gasiti o gama variata de sisteme de videointerfoane pentru vila, dar si pentru bloc. Alegeti varianta potrivita si solicitati cu incredere informatii suplimentare atunci cand nu sunteti sigur daca modelul ales este conform cerintelor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.