În ultima perioadă, managerii conştientizează din ce mai mult beneficiile pe care masajul pe scaun la birou le are asupra climatului organizațional și asupra relaxării corpului, întrucât ajuta la eliminarea stresului. Masajul la birou s-a dovedit a fi extrem de eficient și în ameliorarea diferitelor afecțiuni, întrucât reduce absenteismul angajaților la locul de muncă.
Considerat a fi un spa la birou, masajul pe scaun, este o nişă foarte puţin explorată la ora actuală în România, întrucât doar puţini angajaţi beneficiază de astfel de servicii. Însă, conceptul de masaj terapeutic „corporate “pe scaun vine în întâmpinarea nevoilor angajaţilor tuturor companiilor, fiind în plină dezvoltare această aşa-zisă „industrie a relaxării “. Acesta poate fi folosit cu succes într-una dintre pauzele de lucru, întrucât previne cu succes apariţia bolilor profesionale.
Efecte – 10 beneficii terapeutice – masaj la birou
- reducerea cu 85% a stresului;
- creşterea randamentului angajaţilor;
- obţinerea unei stări de relaxare;
- îmbunătăţirea calităţii somnului;
- calmarea sistemului nervos central şi intensificarea circulaţiei sanguine;
- refacerea tonusului şi revitalizarea funcţiilor organismului;
- înlăturarea durerilor de ceafă, gât şi spate;
- reducerea anxietăţii şi a nervozităţii la locul de muncă;
- îmbunătăţirea relaţiilor şi a comunicării între angajaţi;
- creşterea moralului şi a stimei de sine.
Masajul pe scaun este realizat de o echipă de kinetoterapeuţi, ce posedă o experienţă substanţial în acest domeniu, întrucât trebuie să aibă o experienţă de minim 3 ani, masajul se realizează cu ajutorul unui scaun portabil şi nu necesită utilizarea unor creme sau uleiuri. De regulă, terapeutul masează zona capului, a gâtului, a umerilor şi a spatelui, a brăţelelor şi a mâinilor, folosind o combinaţie de tehnici de masaj.
De asemenea, în realizarea procedurii de masaj pe scaun, se utilizează și tapotamentul. Care presupune lovituri uşoare pe părţile moi ale spatelui, şi care au ca scop relaxarea musculaturii și crearea unei senzații de bine şi de eliberare a întregului corp. Intensifică circulația sanguină, permițând transportarea substanțelor nutritive necesare corpului, care se manifestă prin revigorarea organismului.
O altă tehnică utilizată în terapia de masaj pe scaun este stretching-ul. Stretching-ul presupune exerciții de întindere asistată a zonelor tensionate din corp, cu scopul de a detensiona musculatura. Aceste tehnici sunt foarte eficiente în menținerea flexibilității și sănătății articulațiilor.
De ce să alegeţi masajul pe scaun?
- Durează doar 15 minute;
- Nu necesită un spaţiu special amenajat;
- Se face peste haine.
Dacă aveţi nelămuriri, întrebări, ne puteţi contacta la numărul de telefon afişat pe site-ul nostru.