Sunt multe persoane ce isi doresc sa se intoarca la viata de dinainte de criza COVID19 – asta inseamna calatorii pentru relaxare sau calatorii pentru business. 

Pasagerii trebuie sa poarte masti si ochelari sau masti si viziere de protectie in momentul in care ei calatoresc cu transportul in comun. Insa ce se intampla cu persoanele ce vor calatori cu avionul? 

In acest moment, Uniunea Europeana impreuna cu Agentia Europeana de Siguranta in Aviatie (EASA) si Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC)  vor stabili un set noi de reguli ce va tine cont de siguranta pasagerilor precum si a celor ce muncesc in aeroport. 

Temperatura ridicata va fi un indiciu pentru primele simptome COVID 19

 

Imaginează-ți că ești într-un avion, vei adormi iar masca si viziera de pe fata iti vor aluneca. Dar daca din senin, te apucă o tuse seacă, de-l faci pe pasagerul de lângă tine să sară de pe scaun, speriat că tocmai l-ai infectat cu coronavirus. În avion se iscă un mic scandal, iar echipajul va trebui să intervină și să aplaneze conflictul dintre tine și colegul de scaun. Vor veni stewardele echipate corespunzator cu masti si viziere de protectie, insa totul va degenara. 

Acest scenariu este unul dintre multele pe care Uniunea Europeana impreuna cu Agentia Europeana de Siguranta in Aviatie (EASA) si Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) le iau in considerare inainte sa dea autorizatia pentru punerea in miscare a avioanelor. 

 

De interes:  De ce alegerea unui costum barbati nu este atat de dificila cum pare la prima vedere

Pe 21 mai 2020 EASA si ECDC au emis primul ghid ce sunt tiparite un set de reguli privind calatoria cu avionul in timpul pandemiei de COVID 19. Acestea sustin faptul ca o protectie a fetei cu masca si viezere de protectie ar fi binevenite.

 

Ghidul EASA/ECDC precizează însă că trebuie avut în vedere faptul că screeningul termic are multe limitări în detectarea cazurilor de COVID-19:

Multe persoane simptomatice nu au febră și un procent mare de transmitere a COVID-19 apare prin cazuri asimptomatice sau pre-simptomatice;

Febra poate fi ușor tratată cu medicamente;

Poate da o impresie falsă de siguranță, cu efect negativ asupra respectării altor măsuri.

 

Reguli de calatorie anti-COVID19 inainte de a ajunge la aeroport

 

Principiu de baza este simptomele tip coronavirus ale unei persoane sa fie subliniate si incurajate sa ramana in izolare. Chiar daca vor purta masca si viziere de protectie, acestea au sanse foarte mari sa transmita virusul intregului avion si echipei. 

 

De interes:  Activitățile pentru strângerea de fonduri ale Asociației Timișoara 2021, sprijinite de o societate din capitală

In fiecare aeroport va fi desemnatat cel putin o persoana pentru a manageria activitaile si implemantarile masurilor de protectie. 

 

Pasagerii sunt sfatuiti sa poarte cel putin masca la intrare in aeroport si pana la decolare. Acestia pot avea si ochelari de protectie sau/si viziere de protectie. 

 

Unde gasim viziere de protectie

 

Aceste viziere de protectie se pot procura usor de la magazinele online si nu numai. La o simpla cautare, am gasit websiteul www.mboutique.ro ce comercializeaza diferite modele de viziere de protectie si nu numai. Preturile acestora incep de la 14,99 lei fiind usor mai mai mici fata de preturile aflate in marile magazine tip hypermarket. Orice comanda poate fi plasata online iar pachetul il veti primi acasa prin cuierat rapid cu plata la ramburs. Putem spune ca aceste viziere ce pot fi reutilizabile costa mai putin ca cel mai ieftin pachet de tigari aflat in magazine, insa oare chiar ne trebuiesc asemenea protectii?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.