Bucureștiul este un oraș al cunoașterii și al succesului. Cred că toată lumea se intreaba cum să înceapă să progreseze sau de unde să înceapă să lucreze. Capitala României vă poate oferi o astfel de oportunitate, exista multa infrastructură care vă permite să cunoașteți sfera IT. De exemplu, IT STEP ACADEMY, dar pentru a fi un programator adevărat este necesar să dezvoltați și să efectuați anumite acțiuni, de exemplu:
-Comunicare. Abilitatea de a comunica verbal și textual, capacitatea de a vorbi în public și de a asculta interlocutorul.
– Cultura comunicarii. Amabilitate, tact si respect pentru ceilalți.
-Flexibilitate. Capacitate de adaptare, răspuns adecvat la orice schimbări, educație continuă.
-Morală. Sinceritate, prezența principiilor morale, integritate.
-Prietenie. simțul umorului, dorința de a avea grijă de ceilalți, toleranță.
– Pozitivitate. Vioicitate, optimism, dragoste de viață, încredere în sine.
– Vedere reprezentativă. Soliditate, haine îngrijite, aspect atractiv, autocontrol.
-Performanţă. Responsabilitate, seriozitate, pedanterie, sârguință.
-Colectivism. Capacitatea de a lucra în echipă, altruism, capacitatea de a ajunge la un acord comun și de a-i ajuta pe ceilalți, cooperare.
-Etica corporativă. Respectarea termenelor limita, prezenta la locul de munca, punctualitate, consecventa.
Profesia ca mijloc de a realiza un vis
Bucureștiul îți va oferi multe oportunități, dar aceste oportunități trebuie folosite. Fără capacitatea de a învăța și de a lucra din greu nu este suficient, dar poate trece cu plăcere dacă alegi o profesie pe baza activității care te surprinde complet. Mișcându-ne, uneori puțin haotic, găsim ceea ce ne inspiră; o activitate care depășește dorința de a stagna și este combustibilul pentru racheta noastră. Imaginează-ți doar că în București companiile de IT câștigă 700 de milioane de dolari pe an. Câte oportunități și câte obiective vă vor fi stabilite? Care sunt pașii prin care trebuie să parcurgeți? Dificultăți și pierderi, multe emoții. Orice probleme, inclusiv cele profesionale, dau naștere unui sentiment de anxietate și griji. O persoană începe să se gândească: „Nu sunt cumva așa, asta mi se întâmplă doar mie, restul funcționează bine”. Este important să realizați că greșelile sunt normale. Asta înseamnă că nu ești prost, ci o persoană cu mare potențial intelectual. Mai mult, prin crize ne dezvoltăm. Nemulțumirea este o oportunitate de a te întinde la un nou nivel de viață și venituri, iar anxietatea pe care o simțim în același timp este un semnal că trebuie să ne mișcăm și să schimbăm ceva.
EDUCAȚIA IT ÎN ROMÂNIA
Romania este lider permanent în domeniul tehnologiei informației. Țara este cea mai bună alegere de studiu pentru a fi programator în Europa. Aici, inovațiile sunt introduse atât de repede, programele de pregătire sunt actualizate, încât un absolvent mediu arată ca un geniu în comparație cu concurenții. Informatica si Tehnologia Informatiei este a treia cea mai populara specializare aleasa de studentii internationali pentru a studia la universitatile din Romania pentru programele de licenta si master. Există mai multe motive principale pentru care această specialitate este atât de populară: o gamă largă de specialități și specializări, salarii mari, oportunități bune de angajare în diverse industrii. Zona tehnologiei computerelor acoperă mai multe domenii principale: teoria tehnologiei computerelor, sisteme hardware, sisteme software și calcul științific. Pentru a obține o diplomă în Informatică de la o universitate din România, studenții vor alege credite dintr-o gamă de discipline, în funcție de specializarea dorită.
Alegerea disciplinelor este uriașă, astfel încât studentul, în primul rând, va trebui să stabilească specializarea pentru a înțelege ce materii trebuie studiate mai întâi. Iată câteva posibile domenii de specializare care sunt disponibile pentru studenții facultăților de Informatică și Tehnologia Calculatoarelor din Academiile Române:
- Matematică aplicată – Matematică aplicată
- Imagine/sunet digital – Imagine/sunet digital
- Inteligența artificială – Inteligența artificială
- Microprogramare – Microprogramare
- Bioinformatica – Bioinformatica
- Rețele și administrare – Rețele și administrare
- Arhitectura Sistemelor Calculatoare – Retele de Arhitectura Calculatoarelor
- Criptografie – Criptografie
- Inginerie informatică – Inginerie informatică
- Sisteme de operare – Sisteme de operare
- Dezvoltare de jocuri pe calculator – Dezvoltare de jocuri pe calculator
- Robotică – Robotică
- Grafică pe computer – Grafică pe computer
- Simulare și modelare
- Programare computer – Programare computer
- Dezvoltare software – Dezvoltare software
- Sisteme software – Sisteme software
- Managementul datelor – Managementul datelor
- Dezvoltare Web – Dezvoltare Web
- Baze de date de proiectare – Baze de date de proiectare
- Programare pentru calculatoare paralele – Programare paralelă
- Dezvoltare iOS – Dezvoltare iOS
- Dezvoltare mobilă – Dezvoltare mobilă
- Sisteme de memorie – Sisteme de memorie
- Computational Physics – Computational Physics
Cu atât de multe opțiuni disponibile în departamentele de informatică din academiile românești, studenții internaționali se pot pregăti serios pentru angajare în continuare, pentru a fi siguri că toate cunoștințele dobândite la universitate vor fi solicitate pe piața muncii.