Ce e Black Friday? Cand incepe black friday?

Ce este Black Friday?

Ultima vineri din luna noiembrie sau ziua de dupa Ziua Thankskiving Day (Ziua Recunostintei) este cunoscuta sub denumirea de Black Friday. Acest lucru a fost neoficial sau oficial inceputul sezonului de cumparaturi de vacanta. Aproape toate magazinele isi propun sa atraga mai multi clienti in magazinele lor clasice sau virtuale, cu preturi foarte accesibile. Black Friday a inceput in SUA si la inceput oamenii stateau cu orele la coada pentru a prinde momentul deschiderii magazinelor si pentru a nu pierde sanse de a cumpara cateva lucruri la preturi foarte mici.

In ultimii ani, am asistat la o tendinta puternica de a aduce Black Friday in vanzarile online, iar magazinele din Romania si-au facut o traditie proprie de a bifa aceasta oportunitate exceptionala de vanzari si lichidari stocuri.

Black Friday nu mai este un eveniment de o zi

Tot in ultimii ani (incepand din 2013, ca sa fim mai precisi), vanzarile de Black Friday incep cu mai multe zile inainte de ziua cu pricina. Unele magazine incep vanzarile de Black Friday de la primele zile din noiembrie sau reduc preturile in fiecare vineri din luna noiembrie. Drept urmare, Black Friday nu mai este o singura zi pentru vanzari masive.

De interes:  Cinematograful „Timiș”, mai aproape cu un pas de reabilitare! A fost desemnată firma de proiectare!

Pentru ca Black friday a castigat o popularitate incredibila, au aparut si alte zile de reduceri mari: Green Monday sau Cyber Monday.

De ce se numeste Black Friday?

Cel mai bun motiv pentru care acest eveniment de vanzari se numeste Black Friday este faptul ca multi retaileri raporteaza cele mai mari profituri in aceasta zi. Negru se refera la firmele care inregistrau pierderi in rosu in acte si profiturile la care ajungeau – care erau marcate cu negru in documente. Termenul de Black Friday a prins foarte mult pe internet. Mai multe site-uri au inceput sa scoata in evidenta vanzarile de Black Friday inca din 2003, iar retailerii au agreat din ce in ce mai mult aceasta idee. Inainte de asta oamenii asteptau luna decembrie pentru a incepe cumparaturile pentru sarbatori.

Cand incepe Black Friday?

Foarte multe magazine isi anunta data pentru inceperea vanzarilor de Black Friday. Asa cum anuntam mai sus, unele magazine vor incepe reducerile de Black Friday la inceputul lui noiembrie si vor continua promotiile pe tot parcursul lunii. Alte magazine, ca magazelo.ro mai conservatoare, vor planifica Black friday in ultima vineri din luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.