Te-ai gândit cu siguranță, nu doar o singură dată, la cum ai putea să-ți reduci costurile de încălzire și poate că ai și încercat să acționezi în acest sens, dar eforturile au fost inutile. S-ar putea să nu fi luat în calcul faptul că există soluții alternative pe care te poți baza atunci când vine vorba despre un nou nivel al confortul termic, combinat cu design-ul spectaculos.

Așadar, fie că ești din Banat, Ardeal sau Moldova, recomandarea prietenilor noștri de la PEFOC este să optezi pentru un șemineu pe lemne. Pe lângă căldura specifică focului de lemne și economiile la gaz, acesta are și numeroase beneficii. Întrebarea cel mai des întâlnită este dacă poți încălzi o întreagă locuință cu un șemineu, iar răspunsul este „da”! Trebuie să știi doar că, dispozitivele puternice caloric, nu se chiar încadrează la capitolul semineu ieftin, acestea trebuind să corespundă anumitor condiții și așteptări termice.

Tipurile de focare ce pot încălzi întreaga locuință sunt adevărate minunății tehnologice. Unele modele de focare pentru șeminee sunt concepute pentru a genera căldură, iar altele sunt gândite să decoreze spațiile în care sunt amplasate. Așadar, dacă scopul tău este să încălzești locuința, atunci iată care sunt acele modele create pentru a îndeplini această cerință.

De interes:  Defrișări ilegale în Dealul Golului? Se vrea demiterea șefului de la Ocolul Silvic Banatul Montan!

Focarul Hoxter HAKA 150/51h

Model din gama de top al focarelor Hoxter, HAKA 150/51h este realizat din materiale de înaltă calitate. Are o putere nominală de 16 kW (140-160 mp), putere maximă de 21 kW, putând ajunge la temperatura de 251 grade Celsius și randament de până la 80%. Combustibilul de ardere recomandat este lemnul de esență tare cu umiditate de maximum 20% sau cărbuni, iar timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de 4-5 ore (cu ușa închisă și ventilația focarului la un nivel mediu).

Termofocarul Hoxter HAKA 63/51WI

Focarul de șemineu tip centrală care face parte din gama premium Hoxter, funcționează pe principiul centralei clasice pe gaz. Acest model este extrem de eficient pentru încălzirea caloriferelor, dar și a apei menajere pentru o durată lungă de viață, cu garanție de 5 ani. Puterea nominală este de 10 kW (încălzește între 90-110 mp), puterea maximă – 24 kW și are un randament de până la 80%. Acest termoșemineu este dotat cu serpentină de siguranță din cupru, structură din oțel de grosime generoasă, reglaj de aer la admisie și poate fi legat pe circuit propriu sau în paralel cu o altă sursă de încălzire.

De interes:  Ce culoare sa aleg pentru mobila de bucatarie?

Focarul pe peleți

Aceste modele de șemineu sau termosemineu pe peleti sunt concepute special pentru eficiență, atunci când vine vorba despre încălzirea economică a locuinței. Arderea peleților poate genera suficientă căldură pentru întreaga casă, menținând-o pe o perioadă îndelungată. Alegând aceasta variantă, vă veți bucura automat de raportul excelent dintre randament și consumul echilibrat de combustibil. Totuși, cum poate fi distribuită această căldură în toate camerele din casă? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: distribuția de aer cald. Aerul cald va fi captat din hota șemineului și va fi distribuită chiar și spre o cameră depărtată de șemineu sau chiar și la subsol.

Dacă locuiți cu întreaga familie la casă, focarele Hoxter din gama meșterilor de la Sibiu sunt dispozitivele perfecte pentru spațiile mari și impunătoare. Magazinul online pefoc.ro pune la dispoziție o varietate de modele, astfel încât să-l poți găsi pe cel mai potrivit pentru nevoile tale de încălzire. Specialiștii vă stau la dispoziție cu sfaturi practice și transparență totală, dobândite în cei peste 20 de ani de activitate în construcția și montajul profesional al tuturor tipurilor de șeminee. Așadar, acum este momentul perfect să-ți cumperi un șemineu, o soba pe lemne, un grătar de grădină sau un coș de fum premium, doar de la cei mai buni din domeniul termicelor de calitate superioară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.