Avantajele oferite de plăcile de travertin în construcții

image001

Gresia din travertin este o pardoseală, dar şi un tip de plăci pentru pereţi din piatră naturală care conferă farmec şi caracter unei case, atât în ​​interior, cât şi în exterior, datorită aspectului său natural şi neregulat. Are principalul avantaj de a fi accesibil în comparaţie cu alte acoperiri din piatră naturală, cum ar fi marmura sau ardezia.

Ce sunt plăcile de travertin?

Gresia din travertin este o acoperire interioară şi exterioară de perete sau podea realizată din piatră naturală, originară în principal din Italia, dar mai exploatată astăzi în Turcia. Travertinul este o rocă de calcar sedimentară, numită şi tuf de calcar, compusă din calcit şi aragonit. Travertinul este format din depuneri de var pe vegetaţie. Această rocă se găseşte în principal lângă surse de apă. Are nereguli la suprafaţă sa (tipuri de cavităţi mici) care pot fi completate atunci când este utilizat ca strat de acoperire pentru a facilita întreţinerea acestuia. Iniţial, această piatră este albă, dar impurităţile care se aşează acolo îi pot da o culoare bej, gri, maro sau cu tendinţe gălbui sau roşiatice.

De interes:  Accident grav pe DN 6

Travertinul a fost folosit din cele mai vechi timpuri că stânca principală în construcţii. Astăzi, este, de asemenea, folosit pentru a îmbrăca interiorul casei, fie ca podea, fie ca acoperire de perete. Această piatră este potrivită în special pentru duşuri, precum şi pentru căile de acces în aer liber.

Avantajele plăcilor de travertin

Unul dintre avantajele plăcilor de travertin este rezistență ridicată. Acest material este foarte solid şi, atunci când este instalat în exterior, este deosebit de rezistent la îngheţ. Această pardoseală este antiderapantă şi este ideală pentru încăperi cu o umiditate ridicată, cum ar fi bucătăria sau baia. Aspectul său foarte natural aduce caracterul unei case, ceea ce o face să aibă succes. Această pardoseală este disponibilă în mai multe culori şi se potriveşte în orice stil. Veţi găsi plăci de travertin maro, roşii sau portocalii. Pe partea decorativă, oferă o gamă largă de finisaje: poate fi lustruit (aspect neted, în timp ce evidenţiază desenele pietrei), periat (îşi păstrează aspectul rustic) sau îmbătrânit. Un alt avantaj: este posibil, pentru a obţine un aspect unic şi personalizat, să aşezi plăci travertin de diferite formate în aceeaşi cameră.

De interes:  Ce înseamnă destul atunci când vine vorba despre jocurile de noroc și când ar trebui să te oprești?

Cel mai bun tip de plăci pentru aşezat pe podelele exterioare

Plăcile din travertin sunt ideale pentru utilizare în exterior în multe aplicaţii din casă şi grădină. Plăcile calde colorate se pot încadra în multe părţi ale exteriorului casei într-o varietate de medii.

Folosiţi plăcile ca pavaj

Plăcile din travertin reflectă căldură pe timp cald şi rămân mai tot timpul răcoroase la atingere, spre deosebire de cărămidă sau piatră albastră. Travertinul nu se va estompa sau va deveni calcaros după instalare, făcându-l ideal pentru decoratul în jurul piscinei. Textura plăcii de travertin opus îmbătrânit asigură că piatra rămâne antiderapantă pe picioarele umede, în timp ce senzaţia de rece previne arsurile. Utilizaţi plăci mari pentru a înconjura întreaga punte a piscinei, precum şi pasarela sau calea care duce la casă pentru a da un aer coeziv spaţiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.