„L-au lăsat să mă ucidă! A lovit cu cuțitul, dar polițiștii, procurorii și judecătorii au nevoie de martori!”

Legile aberante din România, care apără mai degrabă infractorii, decât victimele, au toate șansele să conducă spre o tragedie la Reșița! Deși autoritățile știu toate detaliile despre coșmarul unei tinere mame, bătută, amenințată și urmărită în permanență, nimeni nu face nimic! Așa că, la distanță de 3 luni, agresorul a lovit din nou. Cu cuțitul!

Caz revoltător la Reșița, unde o mamă de 25 de ani urlă de disperare din cauza fostului concubin, un bărbat cu 3 ani mai mare, care pur și simplu o terorizează! După o relație de 6 ani și după nașterea a doi copii (o fetiță de 5 ani și un băiat de 3 ani), femeia a decis că nu mai poate continua din cauza geloziei extreme a bărbatului. Chiar dacă au mai existat scandaluri și câteva lovituri, bătaia din 13 mai 2019 a determinat-o să plece de acasă. Omul a închis-o în casă și, spune ea, a bătut-o timp de o oră continuu, pe motiv că un alt bărbat ar fi salutat-o. Ar fi pus mână și pe un cuțit de bucătărie și doar ușa de la baie ar fi salvat-o…

„Am avut vânătăi pe spate de 15 cm. Atunci m-a lovit cu pumnii și cu picioarele. Lucram la aprozar, în stație la facultate, și m-a așteptat să vin de la lucru și a trecut un client care a glumit cu mine, iar el mă urmărea și când am ajuns acasă m-a luat la bătaie.”, povestește îngrozită femeia.

Deși există o plângere penală pentru violență în familie, până la ora actuală nu s-a întâmplat nimic în acest caz. „În 14 mai a fost sesizată Poliția Municipiului Reșița cu privire la faptul că, în 13 mai, după ora 22.00, a fost agresată în locuința din Reșița de către concubinul său. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, ne-a confirmat comisar-șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Poliției cărășene. Există și un certificat medico-legal care confirmă că femeia avea leziuni traumatice care „s-au putut produce prin loviri cu sau de corpuri dure”. După loviturile din luna mai, s-a stabilit că femeia are nevoie de 5-6 zile de spitalizare.

De interes:  Timișoara a învins Dinamo în campionatul de baschet. Echipa alb-violetă s-a despărțit de un om important din club

Pentru că nimeni nu i-a făcut nimic, agresorul și-a văzut liniștit de terorizarea victimei. Invocând de multe ori copiii, pentru a ajunge de fapt la mama lor, omul a continuat cu mesaje de amenințare, cu scandaluri, cu urmărirea femeii. Tânăra recunoaște că îi este frică de el și că se așteaptă în orice moment să o omoare! „Mi-e frică să merg singură pe stradă! Nu plec de la lucru până nu vine tatăl meu să mă ia. Mă uit mereu în spate, în stânga, în dreapta.”, ne-a povestit femeia.

Așa cum era de așteptat în astfel de cazuri, bărbatul nu s-a oprit. Gelozia bolnăvicioasă s-a manifestat din nou în 3 august, de data aceasta fiind dusă la un alt nivel, unul care putea să se lase cu vieți curmate. Pentru că și-a văzut fosta iubită discutând în fața scării cu un vecin, bărbatul, orbit de furie, i-a atacat pe cei doi. Pe femeie a împins-o, iar aceasta a căzut, lovindu-se la brațe, genunchi și la cap. Pe așa-zisul rival a tăbărât cu pumnii, iar la final, deși victima sa se afla la pământ, a scos un cuțit și l-a tăiat pe tânăr! Din fericire, tăietura a fost făcută la picior, dar puțin a lipsit să îi fie atinsă artera femurală.

De interes:  Cum se confecționează metalele? De ce utilaje este nevoie în fabrici pentru a se obține un produs finit cât mai bun?

„În data de 3 august, în jurul orei 22.45, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin apel la 112 de către un bărbat în vârstă de 24 de ani din Reșița că ar fi fost agresat fizic și tăiat cu un cuțit. Echipa de intervenție s-a deplasat de urgență la fața locului. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Reșița de echipajul Ambulanței. Nu a fost necesară internarea. Din verificările efectuate a rezultat faptul că a fost lovit de un alt bărbat din Reșița, în vârstă de 28 de ani. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.”, ne-a declarat Dinu Nicorici.

Poate vă întrebați de ce un om care umblă cu un cuțit pe stradă și care mai și atacă un alt semen nu este încă reținut. Ei bine, pentru că nu a pus în pericol viața nimănui, rănile provocate tânărului de 24 de ani nefiind unele atât de periculoase… „Viața nu i-a fost pusă în pericol. Pentru reținere se are în vedere punerea vieții în pericol.”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției cărășene.

Decizia polițiștilor este, în oarecare măsură, contrazisă de un om care se ocupă tocmai cu apărarea drepturilor. „Am apărat în nenumărate dosare în care, chiar dacă, prin certificatul medico-legal nu se constata punerea vieții în pericol, intenția directă a agresorului de a suprima viața cuiva duce la comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Intenția inculpatului de a suprima viața victimei poate să rezulte din materialitatea faptei, a modalității de a comite infracțiunea, pericolul vital fiind înlăturat doar prin intervenția medicilor, tratamentul medical și intervenția promptă a acestora”, ne-a declarat Cosmin Bolosin, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din sfera penală.

De interes:  Cât câștigă un inspector de resurse umane în România și de ce să alegi această profesie?

Dincolo de loviturile suferite de vecinul femeii, aceasta a depus o nouă plângere penală în 4 august pentru amenințare și a scos un nou certificat medico-legal. Nici de această dată nu s-a luat nicio măsură imediată față de agresor. S-a emis un ordin de protecție de 5 zile, pentru că… atât pot face polițiștii! „Asta este puterea polițistului: să emită ordinul de protecție de 5 zile, după care urmează filiera Parchetului, iar judecătorul poate emite ordin de până la 6 luni.”, explică Nicorici.

Un singur lucru rămâne cert: ordinul de protecție emis de polițiști a expirat astăzi, la prânz. Instanța a decis că nu poate elibera unul nou, pe o perioadă mai lungă, pentru că agresorul tinerei nu recunoaște să fi înjunghiat pe cineva. Și un alt element revoltător: victima nu are martori cu privire la incidentul din 3 august! Așa că nu are decât să îi scoată din piatră seacă până luni, atunci când are o nouă înfățișare. Cu alte cuvinte, cel care o terorizează pe femeie este liber să o facă în continuare, de acum fără nicio restricție. Oamenii legii i-au dat mână liberă să-și ducă „promisiunile” la bun sfârșit. „Vezi tu de acum încolo cine-i Nicu” este doar una dintre ele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.