Young Digital Leaders 2019, un program care prinde contur și la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu

Liceul Bănățean Oțelu Roșu va fi gazda unui eveniment regional care are ca scop formarea profesională pentru a da impulsul schimbării în educație.

Acțiunea „Young Digital Leaders” este un proiect la nivel european ce își propune să abiliteze tinerii prin competențe legate de cetățenie digitală, gândire critică și educație media dincolo de spațiul sălii de clasă, astfel încât să poată să crească în siguranță și să fie lideri digitali responsabili. Evenimentul va avea loc în 18 septembrie, de la ora 10.00.

„Unul dintre obiectivele programului Young Digital Leaders 2019 este de a impulsiona o schimbare pe plan educațional. Pentru aceasta, organizatorii Google.org, ISD (UK) și Liceul Bănățean doresc să invite la eveniment profesorii ce au pus programul în aplicare, elevii beneficiari, reprezentanți ai autorităților locale și ai Inspectoratului Școlar Județean. Acțiunea va avea formatul de panel: primul alcătuit din cadrele didactice, care au absolvit programul și care vor împărtăși experiența lor, iar al doilea va fi format din invitați reprezentanții autorităților locale și ai Inspectoratului Școlar Județean.”, ne-a precizat profesoara Daniela Chelbea, directorul Liceul Bănățean.

De interes:  Crește-ți vizibilitatea pe Facebook cu aceste metode eficiente de promovare

O astfel de activitate s-a desfășurat și la Reșița în luna aprilie prin organizarea de ateliere de lucru la care au participat atât elevii, cât și profesori și părinți, care au primit informații despre ceea ce caută copiii lor în mediul online, conform unor studii efectuate, dar și sfaturi despre cum să fie receptivi la comportamentul copiilor în mediul online, la comunicarea cu propriii copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.