ASU Poli nu se sperie de UTA! Alb-violeții, pregătiți de derbiul Vestului

Duminică se joacă din nou derbiul Vestului, la Arad, între UTA și ASU Poli. Poate mai mult decât în sezoanele precedente, de data aceasta arădenii stau mult mai bine în clasament și ca buget. Chiar și așa, în fața adversarului care visează să promoveze în Liga I, cei de la Poli nu se sperie deoarece știu că într-un derbi motivația e cheia.

Săptămâna aceasta Mugur Gușatu nu are probleme de lot. Doar tânărul portar Alexandru Borbei e convocat la naționala de juniori. Antrenorul lui Poli e încrezător că într-un derbi diferențele se „nivelează”. „UTA și-a anunțat intențiile la promovare. Din punctul meu de vedere, ca joc și lot, sunt în primele trei. La un asemenea meci, la o asemenea încărcătură se anulează de foarte multe ori valoarea și adrenalina își spune cuvântul. Eu cred că va fi un meci spectaculos. Sper să nu existe accidentări datorită acestei adrenaline. Dar am încredere în băieți și sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Și băieții sunt conștienți de calitatea adversarului, știu ce înseamnă un meci Poli – UTA.”, a punctat Gușatu.

De interes:  Vrei sa cumperi o statie de calcat? Iata informatiile de care ai nevoie!

Pentru arădeni, avantajul poate fi terenul sintetic, dar și lotul echilibrat. Gușatu consideră că nu sunt aspecte de nedepășit. „Pentru ei este un avantaj sinteticul, deoarece au jucat și mai multe meciuri. Probabil se și antrenează acolo. Cu siguranță, au mai multe meciuri jucate decât noi. Dar nicio suprafață nu seamănă cu alta și aici se vede adaptabilitatea, care se reflectă și în calitățile fotbalistice. Au jucători cu calitate, nu numai în atac. În defensivă îi au pe Melinte, Florin Ilie, Tomozei, au o echipă echilibrată pe posturi. Eu zic că este una dintre principalele contrancandidate la promovare. Dar într-un derbi și unde sunt ambiții locale, dispare statutul de favorită al unei echipe. Asta și este frumusețea derbiurilor.”, a mai spus antrenorul.

Pentru o parte dintre fotbaliști, e primul derbi. Așa e pentru moldoveanul Artiom Zabun. „Știu că este meciul principal al echipei. Să ne ajute Dumnezeu să câștigăm. Știu că este un derbi și meciul este foarte important. Pe UTA i-am văzut, m-am uitat pe Youtube. E o echipă bună, au jucători buni, dar noi vom câștiga”, a precizat moldoveanul. La fel e și pentru juniorul Denis Radu. „Este un meci foarte important, un derbi dacă ținem cont de tradiții. Nu contează dacă voi începe ca titular sau voi începe pe parcurs. Vor fi emoții, dar după ce fluieră arbitrul începutul meciului, nu vor mai fi. UTA este o echipă bună, este sus în clasament, dar la un astfel de meci nu contează poziția în clasament.”, a precizat juniorul.

De interes:  Toolsboxservices - Partenerul Tău de Încredere pentru Unelte și Echipamente de Calitate

Deși în anii anteriori jocul de la Arad a fost mereu televizat, acum nu va fi așa. Partida începe duminică, la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.