Experții în curățenie dezvăluie cele mai eficiente metode de îndepărtare a grăsimii lipite de pe suprafețele pe care uleiul de gătit tinde să aterizeze.

O consecință neplăcută a mâncărurilor noastre prăjite preferate este acumularea grăsimii pe care o lasă în urmă. Oferiți bucătăriei dvs. un cadou curățând zonele grase pe care majoritatea dintre noi le-au ignorat. Vorbim aici inclusiv de ușile cămării, de cuptorul cu microunde, de plită, de cuptor, de hotă si tot asa.

 

Ușile dulapului

Dacă nu ștergeți ușile dulapului de deasupra aragazului după fiecare tocanita de legume pe care o faceți, probabil că sunt pete. Iata o soluție ușoară pentru a șterge stropii de ulei vechi. Într-un bol cu apă caldă picurați una sau două picături de lichid pentru vase sau detergent de rufe lichid. Înmuiați o cârpă curată din microfibră în apa cu săpun și stoarceti carpa apoi până când este practic uscată. Ștergeți în direcția lemnului. Apoi veniti si stergeti iar o cârpă uscată. Pete au început deja sa dispara ca prin minune

De interes:  Cauți un site profesionist și gratuit de anunțuri auto ?

Cuptorul cu microunde

Iata o tehnică inteligentă pentru a curăța grăsimile din cuptorul cu microunde și pentru a face bucătăria să miroasă uimitor. Umpleți un castron de sticlă cu trei până la patru căni de apă fierbinte de la robinet și cateva bucăți de lămâie dintr-o lămâie proaspata de la frigider. Așezați cu atenție vasul în cuptorul cu microunde și încălziți timp de trei până la cinci minute sau până când fierbe apa. Lăsați ușa cuptorului cu microunde închisă câteva minute și lăsați aburul să atace grăsimea și murdări. Scoateți vasul de sticlă (atenție, este cald!). Apoi, scoateți placa de sticlă a cuptorului pentru a o spăla cu mâna. Ștergeți interiorul cuptorului cu microunde cu oțet alb sau un produs de curățare universal, dacă este necesar. Lasati cuptorul cu usa deschisa sa se usuce si apoi puneti inapoi placa de sticlă. Cuptorul cu microunde ar trebui să miroasa ca unul nou.

Aparate din inox

Iată un pont de curățare despre care veți dori să spuneți tuturor . Poate suna contraintuitiv, dar puteți elimina uleiul folosind tot ulei. Puneti un pic de ulei de măsline pe un prosop de hârtie sau pe o cârpă. Ștergeți peste tot cu aceasta cârpă și apoi folosiți o alta cârpă moale pentru a șterge tot uleiul ramas pe aparat. Acest lucru funcționează bine pe stropii de grăsime care stau acolo de ceva vreme. Puteti folosi aceasta metoda si pentru curatarea usii frigiderului de inox sau suprafața mașinii de spălat vase, a prajitorului, a masinii de paine, etc..

De interes:  Eugen Teodorovici: „PSD poate obține 100%”

După ce ați terminat această curățenie generala a bucătăriei, veti fi bucuros sa vedeti cat timp și efort ati economisit citind acest articol. Desigur, daca va sunteti in pas cu ultimele gadget-uri pentru bucatarie, este posibil sa aveti un mop cu aburi in casa pentru a curata cum trebuie si restul suprafetelor. Preveniți petele de grăsime ștergând în fiecare zi suprafețele bucătăriei și îndepărtând grăsimea imediat ce o vedeți. Data viitoare când prăjești ceva delicios, este bine să folosești protecții împotriva stropirii sau un capac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.