Jurnaliştii români sunt invitaţi să-şi îndrepte din nou atenţia asupra comunităţii rrome! Freedom House România, împreună cu Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” și EURACTIV.ro, lansează concursul No hate – Redactarea inclusivă a articolelor despre romi în perioada pandemiei COVID-19, în cadrul proiectului cu același nume.

Concursul se adresează jurnaliștilor și ziariștilor din presa scrisă, radio și TV din România, va include trei webinarii și constă în redactarea de articole despre comunitatea romă.

Webinariile vor aborda tematica istoria comunității rome în România, caracteristicile socio-demografice ale romilor și practicile de redactare inclusivă privind comunitatea romă. În urma concursului, Freedom House România va selecta 10 jurnaliști ale căror proiecte editoriale individuale vor fi finanțate cu câte 200 de euro.

Ziariștii interesați se pot înscrie până la data de la 11 octombrie (inclusiv), la adresa de email office@freedomhouse.ro prin trimiterea unui CV și a unui articol scris sau a unei idei de reportaj pe care doresc să o elaboreze despre comunitatea romă, cu menționarea explicită în subiectul e-mail-ului: Înscriere [prenume] [numeNo Hate.

De interes:  „Dacă știe ce e onoarea, Luminița Jivan să-și dea demisia! Ea a fost impusă de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, exact ca la comuniști!”

Proiectul este finanțat prin Programul Active Citizens Fund Romania, parte a granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.