Iluminat Stradal LED

Corpurile de iluminat stradal LED de diferite tipuri si puteri se folosesc pentru iluminatul strazilor, al parcarilor, pentru iluminarea fatadelor sau pentru iluminatul perimetral, in intersectii, terenuri de sport, la coltul strazii sau casei. O astfel de alternativa pentru iluminatul public ce utilizeaza tehnologia LED aduce imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea, economisirea de energie, durata de viata, cheltuielile de intretinere si nu in ultimul rand, design si estetica.

Flux luminos cu tehnologia LED

Corpurile pentru iluminat stradal bazate pe tehnologie LED asigura un flux luminos constant si fara palpaire, precum si economii substantiale in comparatie cu vechile solutii de iluminat. Nu obosesc vederea, ofera o mai buna vizibilitate locatiilor unde sunt montate si au eficienta luminoasa de pana la 90%, adica mult mai putina lumina este risipita. Sistemele de iluminat stradal LED montate individual sau in grupuri sunt preferate in detrimentul celor traditionale, incandescente, datorita rezistentei mai ridicate la socuri, vibratii, intemperii. Indiferent ca este vorba de mediul rural sau cel urban, randamentul corpurilor de iluminat stradal cu LED este mult superior altor surse de iluminat traditionale, incandescente. Aceste corpuri care inglobeaza tehnologia LED se pot monta pe console, pe stalpi de iluminat, in parcari, pe strazi, autostrazi, zone rezidentiale si nu numai, fiind la mare cautare datorita consumul redus de energie fata de stalpii de iluminat pe baza de bec.

De interes:  În siguranță sau nu…?! Mai multe ATM-uri verificate în județul Caraș-Severin! | Express de Banat

Consum redus de energie

Prin folosirea tehnologiei LED cu consum redus se poate garanta siguranta zonelor publice importante. Aportul substantial de lumina produs de corpurile de iluminat stradal LED aduce confort si siguranta imprejurimilor pe timp de noapte. Consumul mic de electricitate si utilizarea indelungata ale iluminatului cu LED reprezinta cea mai potrivita si convenabila varianta atunci cand vine vorba de eficienta sistemelor de iluminat public. Durata de viata a LED-urilor utilizate in corpuri de iluminat stradal poate depasi 50.000 de ore, costurile de inlocuit sau de reparat fiind si ele mai mici, cu pana la 75%, in comparatie cu lampile clasice de iluminat stradal.

Puteri si culori diferite

In cazul iluminatului stradal, trebuie mentionat faptul ca stabilirea necesarului de iluminare se face in functie de particularitatile locatiei. Caracteristicile produselor din gama de iluminat stradal LED se bazeaza intotdeauna pe consumul in wati legat de nivelul luminozitatii. Spre exemplu, lampile pentru iluminatul stradal led o putere de 30W si un flux de lumina ce ajunge la 3000 de lumeni, pozitionate la o inaltime mica, sunt potrivite pentru utilizare in apropierea casei, in curte. Lampile de iluminat stradal LED cu un consum de 60 sau 80W, cu o intensitate luminoasa de 6.000 de lumeni, respectiv, 8.000 de lumeni, cu o inaltime medie de montaj, ofera iluminare foarte buna pe timp de noapte, fiind recomandate pe alei, pentru sporirea confortului ambiental exterior. Lampile de iluminat stradal cu led care ating un flux de 10.000 de lumeni la o putere de 100W sau cele cu un consum de 150W care ating un flux de 15000 de lumeni au o putere mare si foarte mare de iluminare, fiind mai degraba montate de-a lungul strazilor interioare ale cartierelor rezidentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.