Ce avantaje are betonul amprentat

Specialistii in amprentarea betonului sunt de parere ca cei fara experienta ar trebui sa inceapa cu modele simple de stantare. Daca intreaga suprafata va fi texturata, alegeti modele aleatorii. Novicii ar trebui sa inceapa cu piatra texturata sau modele mai mari, fara detalii.

Covorasele cu textura sunt mai usor de folosit decat uneltele rigide care se potrivesc asemenea unui puzzle. Cei mai multi contractanti cu experienta recomanda sa evitati tiparele interblocante pana cand nu va faceti o idee asupra procesului de amprentare.

Inchirierea instrumentelor de amprentare este o buna optiune daca sunteti la inceput, pentru ca unele modele si accesorii pot fi destul de scumpe.

Colorarea betonului

Valoarea integranta adauga valoare lucrarilor de beton amprentat? – asta-i intrebarea. Raspunsul depinde de la om la om. Pe de o parte, culaorea integrala ofera optiuni limitate de nuantare si este greu de asortat de la o zi la alta si de la turnare la alta. Dar, pe de o parte, este mai rapid si mai putin dezordonat decat cu alte tehnici de colorare. In plus, contractantii care incep sa amprenteze beton pot gasi ca amprentarea betonului colorat este mai usoara. Nu neaparat pentru ca este mai bine, dar pentru ca sunt mai putini pasi de realizat.

De interes:  Narcisa, cofetaria ce ajuta la sarbatorirea dulce a celor dragi

Preferinta personala poata sa fie diferita. Frumusetea este in ochiul privitorului. Ceea ce pentru cineva poate parea relist, pentru altcineva poate parea ecletic.

Majoritatea contractantilor folosesc intaritorul de culoare pentru a adauga culoare betonului amprentat. Disponibil intr-o varietate mare de culori, este usor de asordat daca este nevoie de reparatii. in plus, creste rezistenta suprafetei betonului. Dar, trebuie sa fiti constient de faptul ca utilizarea intaritorului de culoare necesita timp, mai multa forta de munca si uneori poate fi o treaba “mai murdara”.

Intaritorul de culaore este de obicei aplicat in mai multe treceri dupa ce apa s-a evaporat. Multi contractanti folosesc mana, desi unii specialisti recomanda difuzarea cu o perie de stropire, pentru a evita mizeria. Difuzati uniforma pulberea, lasati sa se usde si lucrati apoi. La urma, finisati cu o spatula.

Potrivit specialistilor, galeata de 27 kg de intaritor de culoare va acoperi in general 7 – 9 metri2. Pentru culori mai deschise va trebui sa utilizati mai mult. Tineti cont de recomandarile producatorului, pentru ca fiecare producator are o rata de aplicare prescrisa pentru anumite culori.

De interes:  Graba strică treaba. Două persoane lovite de maşină chiar pe trecerea de pietoni, la Caransebeş

Urmati sfaturile de mai sus si veti putea obtine suprafete foarte frumoase cu beton amprentat decorativ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.