Alegerea covorului de pe hol. De ce trebuie sa tii cont?

Daca vrei sa evidentiezi foarte bine forma holului de intrare, o poti face cu un covor sau cu o traverse hol. Un hol lung este perfect pentru o traversa pe toata lungimea lui, in timp ce un hol de dimensiuni reduse va avea nevoie de un covoras de dimensiuni reduse, care sa creeze efectul de spatiu.

Atunci cand mergi la cumparaturi cu scopul de a-ti cumpara un covor este bine sa ai in minte cateva lucruri:

Dimensiunea holului

  • Hol lung. Covorul trebuie sa aiba aceeasi forma ca si holul si sa fie mai lat decat usa. Este ideal ca toate persoanele care vin in vizita sa poata incapea pe covor. Daca ai mobila pe hol, covorul trebuie sa fie sub aceasta.
  • Hol mic. Pti alege fie un covor mare cu un motiv geometric impunator, fie un covor mic, care sa dea senzatia de spatiu.
  • Hol lung si ingust. Daca spatiul nu permite un covor mai mare decat usa, poti sa optezi pentru o varianta cat usa de mare.
  • Hol patrat. Cea mai buna varianta este un covor rotund, care creaza senzatia de eleganta. Daca este pus sub un candelabru frumos, efectul este excelent.
De interes:  3 modele de geacă de iarnă pentru bărbați pe care nu trebuie să le ratezi

Culoarea covorului

Ai de ales intre o varietate uriasa de culori si de modele. Pentru a alege varianta perfecta trebuie sa tii cont de modul in care este amenajata locuinta. Daca ai un apartament amenajat in stil traditional, un covor cu motive rustice este cel mai potrivit. Daca totul este modern, simplitatea este cuvantul cheie. Culoarea trebuie sa contrasteze piesele de mobilier si sa fie in stransa legatura cu accesoriile.

Materialul covorului

Poti alege materiale naturale, precum lana sau te poti orienta spre materiale sintetice. Lana este mai scumpa, insa rezista la foc si este foarte confortabila. De partea cealalta, daca alegi un covor din polipropilena sau din poliester vei putea sa te bucuri de un pret mai mic, confort si o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste culorile si modelele.

Potrivit Stiri Cluj, este foarte important sa alegi un covor de hol cat mai confortabil, deoarece este primul element cu care cei care ajung la tine acasa intra in contact, asadar, poate sa dea o impresie foarte buna. In plus, iti creste gradul de confort ori de cate ori ajungi acasa dupa munca sau scoala.

De interes:  Infertilitatea: Cauze, diagnostic, perspective de tratament si preventie

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.