Exista o multime de tipuri diferite de avocati. Dar care este potrivit pentru tine? S-ar putea sa fiti putin coplesiti la cat de multa variatie pare sa fie in sectorul juridic. La urma urmei, pentru orice fel de lege, exista o intreaga industrie juridica construita in jur, care are nevoie de avocati specialisti.

Deci, cu ajutorul academicienilor nostri experti in scoala de drept, am cartografiat un amestec de diferite tipuri de avocati, astfel incat sa puteti vedea cantitatea vasta de varietate in alegerile de cariera inainte de dvs. si puteti incepe sa ganditi inainte In ceea ce priveste alegerea modulului nostru in viitor.

Dreptul familiei

Un avocat in dreptul familiei este foarte important. Problemele dintre membrii familiei pot fi complicate, deci avocatii familiei sunt foarte specializati. Deoarece majoritatea cazurilor se nasc din divorturi intre cupluri, acesta poate fi un sector incarcat din punct de vedere emotional. Divortul este o componenta principala a avocatilor familiei de lucru, dar, in sine, divortul poate implica, de asemenea, aspecte ale dreptului imobiliar, legea financiara si custodia copilului. Legea familiei acopera, de asemenea, aspecte legate de adoptie. Prin urmare, aceasta necesita o buna cunoastere generala a legii.

De interes:  Tâlhărit ziua în amiaza mare, într-un parc central din Banat

Litigii civile

Un avocat de litigiu civil este un mediator. Acestia sunt implicati in studiile care nu sunt preocupate de acuzatiile penale – in schimb, acestea implica cu cazuri in care doua sau mai multe parti sunt in discutie cu privire la o problema, iar un proces a fost organizat pentru a cauta un rezultat. Litigiile civile este o disciplina foarte larga, deoarece litigiile pe care le incearca sa se rezolve sunt aproape infinite in varietatea lor. Prin urmare, avocatii litigiilor civili necesita un bun fundal si cunoasterea legii. Intra pe capital.ro si afla cum poti gasi un avocat de incredere.

Dreptul comercial

Avocatii corporativi se ocupa de chestiuni juridice privind intreprinderile. Acest lucru poate acoperi o gama foarte larga de probleme, de la revendicarile impotriva intreprinderilor din partea publicului, la supravegherea fuziunilor si achizitiilor intre companii. Avocatii corporativi sunt, de asemenea, oarecum distincti, deoarece ambii pot exploata in cadrul firmelor de drept, fie din cadrul intreprinderilor insesi ca parte a unei echipe juridice interne. Companiile mici vor cauta probabil firme de drept privat sa le reprezinte, in timp ce firmele mari vor angaja proprii avocati care sunt incredintati sa aiba o cunoastere aprofundata mai buna a intregii companii.

De interes:  Inapoi la scoala! Cum sa te motivezi sa inveti

Drept penal

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de drept, avocat de drept penal va lucra la cazurile care implica acuzatii penale. Ei pot lucra in numele inculpatilor ca avocat de urmarire penala. Legea penala acopera totul, de la incalcarile minore de trafic la crima, exista o multime de sub-specializari in cadrul sectorului.

Dreptul muncii

Spre deosebire de un avocat corporativ, care este preocupat de cazurile care se ocupa de reclamatii si plangeri din afara companiei, avocatii de ocupare a fortei de munca se concentreaza asupra cazurilor care implica angajati si angajatori. Aceste cazuri ar putea rezulta din probleme cu salariul, concedierea ilicita sau neglijenta de sanatate si siguranta. Unul dintre avocatii de ocupare a fortei de munca si avocatii corporativi impartasesc ca pot lucra atat pentru o firma privata, fie pentru angajatori. Pentru orice problema, apeleaza la consultanta juridica online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.