6 Sfaturi de siguranta la locul de munca pe care toti angajatii trebuie sa le cunoasca

Indiferent de cate reguli si practici de siguranta stabiliti la locul de munca, acestea nu vor fi pe deplin suficiente daa angajatii nu sunt constienti si nu investesc in respectarea acestor orientari. Cele mai sigure medii de lucru apar atunci cand angajatii, la toate nivelurile organizatiei, lucreaza impreuna pentru a comunica si respecta standardele de siguranta stabilite. Un program de siguranta si protectia muncii de succes este unul care incurajeaza angajatii sa raporteze situatii si comportamente nesigure si incurajeaza practicile sigure pe parcursul fiecarei zile de lucru.

Iata 6 sfaturi de siguranta la locul de munca pe care fiecare angajat ar trebui sa le cunoasca pentru a se asigura ca toti angajatii sunt implicati in dezvoltarea unui program de siguranta care incurajeaza responsabilitatea comuna a tuturor celor de la locul de munca.

1. Fiti atent la ceea ce se intampla in jurul dumneavoastra

In fiecare loc de munca exista pericole iminente, fiie ca vorbim de utilaje grele, benzi transportatoare sau fire trase necorespunzator prin birou care pot reprezenta un obstacol. Cel mai bun mod de a ramane in siguranta este de a fi constient de ceea ce se intampla in jur. Cat cu sunteti mai familiarizat cu sarcinile si locul de munca, cu atat veti fi mai constient de potentialele pericole. Cunoasterea imprejurimilor si constientizarea potentialelor pericole va vor ajuta sa evitati situatiile periculoase.

De interes:  Cum sa creezi un colt de lectura in casa ta

2. Adoptati o postura corecta

Pastrarea unei posturi corecte nu se refera doar la angajatii care ridica greutati in mod frecvent. Daca lucrati la birou, trebuie sa va asigurati ca aveti o postura corecta pentru a evita durerile de spate si gat. Desigur, daca trebuie sa ridicati greutati la locul de munca, asigurati-va ca tineti spatele drept. Atunci cand trebuie sa ridicati ceva foarte greu, ajutati-va de o masinarie sau apelati la un coleg. Fie ca e vorba de o roaba sau un stivuitor, sanatatea spatelui merita cateva secunde in plus.

3. Faceti pauze regulate

Este important ca angajatii sa ia intotdeauna pauze frecvente, pentru ca muncitorii obositi sunt predispusi accidentelor. Cu cat sunteti mai obosit cu atat sunteti mai expus riscului de accidentare. Programati sarcinile mai dificile la inceputul turei de lucru cand sunteti mai alert.

4. Pastrati libere iesirile de siguranta

Nu puneti nimic in fata unei iesiri de siguranta, chiar daca este vorba de cateva minute. Desi acest lucru ar putea parea absurd, este surprinzator cat de multe scari, carucioare si chiar stivuitoare sunt plasate in fata iesirilor de siguranta. Mai mult, asigurati-va ca iesirile de siguranta sunt libere.

De interes:  Cum alegi perechea potrivita de adidasi ortopedici?

5. Purtati intotdeauna echipament de protectie

Asigurati-va ca purtati intotdeauna echipament de protectie adecvat, furnizat de angajator. Indiferent daca este ceva mic precum o pereche de casti de protectie impotriva zgomotului sau un echipament mai mare, cum este un costum chimic, aceste echipamente exista dintr-un motiv bine intemeiat. Doar asa va puteti proteja de accidente si rani severe.

6. Nu va abateti de la procedurile de securitate si siguranta in munca

La locul de munca exista tot felul de proceduri pentru a mentine angajatii in siguranta. Acest lucru este cu atat mai important in cazul angajatilor care lucreaza pe masini grele. Folositi intotdeauna fiecare unealta si masina cu care lucrati conform instructiunilor. Daca va grabiti si sariti peste unii pasi din aceste proceduri, exista riscuri de ranire si accidentare. Asigurati-va ca folositi intotdeauna instrumentul potrivit pentru job si ca il utilizati in mod corect.

In fine, raportati conditiile nesigure de munca. Singura modalitate de a preveni aparitia unor conditii nesigure este de a le raporta autoritatilor de supraveghere imediat ce le observati. Supraveghetorul este obligat din punct de vedere legal sa ofere tuturor angajatilor un mediu de lucru sigur si se va ocupa de rezolvarea oricaror probleme deficitare in siguranta mediului.

De interes:  Să alegi să faci singur campania PPC sau să externalizezi către un freelancer ori o agenție de PPC?

Pentru ca lucrurile sa fie mai simple si mai clare, alegeti sa lucrati cu o firma specializata in securitatea si siguranta la locul de munca (SSM). Consultati toate serviciile de protectia muncii pe care noi le oferim pe serviciu-protectia-muncii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.