De ce să NU cumperi calculator de pe site-uri de anunţuri?

calculatoare-anunturi-site

Un buget prea mic pentru achiziţionarea unui calculator nou şi lipsa unei informări suficient de bune în privinţa unui produs second hand pot fi două dintre cauzele care îi determină pe cumpărători să caute dispozitive pe site-uri de anunţuri. Pe astfel de site-uri cu anunţuri vei găsi mereu calculatoare la preţuri bune, unele mai vechi, altele mai noi, cu fotografii şi descrieri care te atrag. Specialiştii recomandă evitarea achiziţionării de calculatoare second hand de site-uri terţe cu anunţuri de vânzare-cumpărare.

De ce să eviți să achiziționezi un calculator de pe site-uri de anunţuri?

Pentru că rişti să plăteşti mai mult pe calculator decât valoarea sa reală. Nimeni nu îi poate împiedica pe vânzători, pe proprietari să fixeze un preţ mult mai mare chiar şi pentru produse cu o vechime mare şi funcţionare îndoielnică. Aşa că e recomandat să te fereşti de astfel de oferte şi să preferi calculatoarele refurbished sau cele second hand cumpărate de la firme specializate. Adesea pe site-urile de anunțuri găsești chiar și workstationuri, acele calculatoare mai performante destinate muncilor cu programe mai solicitante. Un astfel de workstation este și Dell Precision Tower 7910, una din soluții extrem de fiabile de la producătorul Dell. Totuși, dacă găsești un astfle de produs pe site-urile de anunțuri, șansele ca el să aibă defecte ascunse sunt extrem de mari.

De interes:  USR vrea să blocheze construirea unui nou corp al Spitalului Municipal Timișoara!

Calculatoarele de pe site-urile cu anunţuri pot avea defecţiuni ascunse, pe care vânzătorul nu le prezintă în descriere. Dispozitivele vor funcţiona o perioadă, după care vor avea nevoie de reparaţii sau nu vor mai funcţiona deloc.

Garanţiile normale pe care le vei avea la orice calculator nou sau refurbished nu există la calculatoarele de pe site-urile cu anunţuri. Garanţia poate fi doar verbală, vânzătorul asigură cumpărătorul că dispozitivul funcţionează bine, în descrieri poţi avea astfel de precizări.

Dacă se strică calculatorul şi va fi nevoie de reparaţii cumpărătorul le va suporta din buzunarul său. În locul unui calculator de pe site-uri terţe este de preferat unul refurbished cu garanţie extinsă sau unul second hand de la firme specializate cu garanţie standard. Prețul dintre cele două nu diferă foarte mult, dar calitate cu siguranță este de partea computerelor refurbished.

Calculatoarele au nevoie de actualizări de sistem

Nu este recomadat să cumperi calculatoare de pe un site de anunţuri şi pentru că nu vei avea toate actualizările la OS sau un OS învechit instalat, posibil să lipsească sistemul de operare. De regulă se vând modele mai vechi, cu sisteme de operare fără actualizări şi învechite, care nu te vor ajuta prea mult. Plus că ai configuraţii slabe, care nu mai ţin pasul cu cerinţele de sistem din prezent şi nu vei putea face prea multe lucruri cu un dispozitiv second hand de pe site-uri de anunţuri.

De interes:  Mașini 4X4, gata de acțiune, lângă Timișoara!

Pe lângă toate aceste dezavantaje se adăugă şi riscul de a fi înşelat, de a primi altceva decât ce te aştepţi şi de a avea calculatoare pe care nu ai cum să le returnezi vânzătorului. Când vine vorba despre un produs atât de important care-ți poate afecta munca, sfatul nostru este să alegeți calculatoare doar din magazinele cunoscute pentru comercializarea acestor produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.