Supapele de siguranta sunt componente esentiale, acestea asigurandu-se ca sistemele sau echipamentele functioneaza in conditii de siguranta sporita. Acestea sunt utilizate asadar intr-o gama larga de industrii. Aceste supape de siguranta sunt folosite de foarte multe industrii, inclusiv daca vorbim despre industria care se ocupa de productia de energie, de petrol sau chiar de gaze. De asemenea, industriile de chimicale si farmaceutice se folosesc si ele de aceste supape de siguranta.

Functia acestor supape de siguranta este in primul rand de a preveni acumularea de presiune excesiva intr-un echipament sau intr-un sistem. Acest lucru poate duce chiar la explozii sau alte probleme aditionale. De asemenea, daca presiunea creste peste o anumita valoare, atunci supapa de siguranta se deschide automat, iar acest lucru permite o eliberare a presiunii, evitandu-se in aceast fel daunele. Acesta este motivul pentru care aceste supape de siguranta sunt extrem de importante din multe puncte de vedere.

Un alt motiv pentru care aceste supape de siguranta sunt atat de apreciate este ca ele sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni, dar si de configuratii. Acest lucru inseamna ca ele pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii. Ele pot fi montate asadar pe conducte, pe vase de presiune, dar si pe recipiente sau alte echipamente care necesita un plus de protectie impotriva presiunii excesive. De asemenea, supapele de siguranta mai pot fi utilizate si in sistemele de franare ale vehiculelor, acestea fiind utilizate pentru a controla presiunea din sistem. Ele sunt asadar foarte importante si din acest punct de vedere.

Supapele de siguranta mai pot fi clasificate si in doua categorii si anume supape de siguranta cu arc si supape de siguranta de tip piston. Cele cu arc sunt si cele mai comune, acestea fiind utilizate intr-o gama larga de aplicatii, fie ca vorbim despre productia de energie sau de chimicale. Ele functioneaza folosindu-se de un arc de tensionare, el mentinand supapa inchisa, pana in momentul in care presiunea depaseste aceasta valoare. Supapa se deschide in acest fel, astfel incat presiunea sa fie eliberata.

Pe de alta parte, supapele de siguranta de tip piston se folosesc de un piston pentru a functiona. Acesta este ridicat in momentul cand presiuena depaseste o anumita valoare. Acest lucru este foarte important pentru ca permite o eliberare facila a presiunii intr-un mediu controlat. In acest fel, echipamentul este protejat impotriva daunelor. Este o idee foarte buna sa se asigure faptul ca supapele de siguranta sunt mereu intr-o stare buna de functionare, astfel incat sa se previna orice fel de defectiune. Supapele acestea trebuie sa fie verificate, dar si calibrate periodic, astfel incat sa se asigure de faptul ca acestea functioneaza in conformitate cu specificatiile, dar si cu cele mai relevante reglementari.

Supapele sunt asadar un element vital din multe puncte de vedere, acestea fiind importante pentru siguranta, dar si functionarea adecvata a echipamentelor, dar si a sistemelor. Ele sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, dar si de configuratii, fiind importante din multe puncte de vedere.

Ingrijirea acestor supape este un alt lucru esential de care sa tineti cont, astfel incat sa se previna defectiunile, asigurandu-se in acelasi timp o performanta optima a motorului. Supapele trebuie reglate, dar si verificate dupa 100.000 km, astfel incat sa se asigure de faptul ca ele functioneaza intr-un mod cat mai optim. Verificarea supapelor mai implica si masurarea jocului dintre supapa si tachet. Reglarea este necesara, iar in acelasi timp, fiecare persoana trebuie sa aiba in vedere si o inlocuire a garniturilor supapei atunci cand acest lucru se impune.

Supapele mai necesita si o lubrifiere regulata, astfel incat sa se asigure o functionare regulata a acestora. Lubrifierea se realizeaza prin intermediul uleiului de motor, acesta ajungand la supape prin intermediul tachetului. Este important sa se foloseasca ulei de motor de o calitate cat mai buna, dar si sa se schimbe uleiul la intervale regulate. In acest fel, se va mentine sanatatea acestor supape mai mult timp, ele functionand fara probleme o perioada mai lunga de timp. Curatarea supapelor este importanta, astfel incat sa se previna depunerile de carbon, dar si alte impuritati care ar putea ajunge in aceste supape. Aceasta curatare se realizeaza prin intermeidul unei solutii de curatare speciale, aceasta fiind introdusa in sistemul de admisie. In acest fel, supapele vor avea o durata lunga de viata.

 

De interes:  7 sfaturi pentru a mentine o relatie de durata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.