5 lucruri pe care probabil nu le stiai despre bacon

    Cand bucataria miroase a bacon, devenim instantaneu dornici de o bucata. Baconul este gustos, apetisant si poate fi inclus intr-o multime de preparate, de la paste si pizza la rulade de legume si carne sau chiar supe si preparate cu fructe de mare. Fie ca mananci bacon la micul dejun, intr-un sandvis cu oua si branza, la pranz, intr-un burger plin cu bunatati sau la cina, ca parte a unei omlete generoase, nu exista mod gresit de a-l consuma. Exista chiar si deserturi cu bacon, cum sunt gogosile, prajiturile sau ciocolata. Acest produs de exceptie din bucataria noatra merita toata aprecierea, de aceea ti-am pregatit o lista cu 5 lucruri care te vor face sa-l consumi cu si mai multa placere.

    1. Oamenii mananca bacon de mai mult de 3000 de ani

     

    Nu se stie cu precizie cine si cand a inventat baconul, dar primele mentiuni despre acesta apar in China antica, in jurul anului 1500 e.n. Consumul de bacon s-a raspandit apoi pretutindeni. Romanii il numeau petaso si il preparau prin fierberea carnii cu smochine. Baconul era apoi preparat in diverse retete si se acompania cu vin din belsug.

    2. Prima fabrica de bacon s-a deschis in 1770

     

    De interes:  Felicitări, Iulia Berciu!

    Timp de sute de ani, fermierii si macelarii erau cei care produceau bacon pentru comunitatile din care faceau parte. In Anglia, unde era o mancare de baza, oamenii il sarau, uscau si afumau pentru a-l conserva pentru perioade lungi. In 1770, un intreprinzator pe nume John Harris a deschis prima manufactura de bacon in Wiltshire si a dezvoltat o metoda proprie de preparare a baconului, care avea ca rezultat un gust mai putin sarat si mai fin. Metoda se foloseste si in prezent si este preferata multora.

    3. Americanii mananca cea mai mare cantitate de bacon

     

    Milioane de oameni mananca bacon in lume, dar americanii sunt, de departe, campioni in aceasta privinta. Un american consuma, in medie, 10 kg de bacon pe an, locuitorii New York-ului fiind cei mai pofticiosi. Nu este de mirare ca vanzarile anuale de bacon insumeaza in SUA circa 4 miliarde de dolari. Britanicii sunt pe locul al doilea in clasamentul consumatorilor de bacon, cu 9 kg consumate anual.

    4. In cel de-al doilea razboi mondial baconul era ingredient pentru bombe

     

    De interes:  Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

    In timpul celui de-al doilea razboi mondial, autoritatile din SUA au solicitat cetatenilor sa doneze bacon armatei. Oamenii credeau ca este necesar pentru hranirea trupelor, dar baconul se utiliza, de fapt, pentru fabricarea de bombe. Din grasime se extrage glicerina, o componenta esentiala pentru proiectilele explozive. Pentru ca initiativa de a strange bacon sa reuseasca, statul a organizat o comisie speciala, care avea rolul de a organiza centre de strangere, dar si de a promova donarea de bacon prin reclame, pliante si alte metode.

    5. Exista o religie, o tabara si un festival de film dedicat baconului

     

    In anul 2010, in Las Vegas, a aparut o religie noua, care astazi are 20000 de adepti. Este vorba despre Biserica Unita a Baconului, care are chiar si o lista cu 8 porunci. Singurul criteriu necesar pentru a deveni membru al religiei este sa iubesti baconul. In statul Michigan exista o tabara anuala a iubitorilor de bacon, unde se gateste, se fac cursuri si tin discursuri despre bacon. In SUA se organizeaza chiar si un festival la care toate filmele inscrise au ca tema baconul.

     

    De interes:  Turcii nu ne mai iau cu asalt, ne tranzitează !

    Baconul are un miros divin, un gust irezistibil si o textura perfecta. Daca iubesti baconul la fel de mult ca noi, sigur iti place sa consumi des acest aliment. Exista aplicatii online care livreaza si burgeri cu bacon, perfecti pentru a incanta papilele gustative ale oricarui gurmand.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.