5 întrebări frecvente legate de rinoplastie

Rinoplastia este o tehnică de chirurgie plastică care permite modificarea formei și dimensiunii nasului, precum și corectarea problemelor funcționale (de exemplu, îmbunătățirea respirației). Operația se numără printre cele mai des efectuate, fiind solicitată atât de bărbați, cât și de femei. Procedura necesită mai multe abilități din partea chirurgului plastic care o efectuează, pentru a se obține rezultate personalizate și în armonie cu restul feței. Este, fără îndoială, una dintre operațiile care dă naștere mai multor întrebări, ca atare iată 5 răspunsuri pe care ar trebui să le știi dacă te gândești să iei în considerare o astfel de intervenție.

1. La ce varstă se poate face rinoplastia?

Este recomandat să aștepti până la vârsta majoratului, când creșterea și dezvoltarea a avut loc pe deplin, iar aspectul fizic s-a definitivat. Prin urmare, este indicat să aștepți până la vârsta de 18 de ani.

2. Este o tehnică dificilă?

Răspunsul este da, fără îndoială. Probabil rinoplastia este cea mai complexă tehnică de chirurgie estetică plastică, deoarece aceasta necesită ca profesionistul să dețină un nivel artistic ridicat. Pentru a-ți face o idee, un nas este precum mecanismul unui ceas cu sute de bucăți extrem de mici, care trebuie să se potrivească foarte bine împreună, astfel încât totul să funcționeze și, în același timp, să fie frumos și armonios cu restul feței.

De interes:  În această săptămână s-a dat startul sesiunii parlamentare

3. Cum este perioada post-operatorie?

Chirurgia post-operatorie este unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte ale oricărei intervenții. Cu toate acestea, recuperarea după rinoplastie nu este, de obicei, dureroasă. Am putea defini această perioadă ca fiind inconfortabilă, din cauza senzației de congestie sau umflare. Și este inconfortabilă și din cauza bandajelor și a altor instrumente pe care pacientul trebuie să le poarte în primele 24 sau 48 de ore după operație și care servesc pentru a reduce inflamația și a preveni sângerarea. Acest lucru forțează pacientul să respire pe gură, ceea ce poate fi neplăcut. De asemenea, va fi nevoie de o atelă timp de o săptămână sau 10 zile, iar aceasta poate fi incomodă.

4. Îmi pot relua activitățile cotidiene?

Referitor la acest aspect, pacientul va duce o viață normală, inclusiv socială, deși unele vânătăi pot apărea pe față, acestea dispar în câteva zile. Nu este recomandat efortul fizic, cel puțin în prima săptămână.

5. Costă mult intervenția?

Rinoplastia nu este o operație excesiv de costisitoare, iar la un simplu search pe ”pret rinoplastie Bucuresti” sau orice altă regiune, vor fi afișate tarifele pentru realizarea acestei intervenții.

De interes:  Finestet Line - Epilare definitivă în Vâlcea cu Laserul Soprano Ice

În ceea ce privește rezultatele, când atela este îndepărtată, se pot intui rezultatele, dar va exista în continuare o inflamație. Forma nasului se va definitiva treptat, astfel după șase luni pacientul va avea un aspect îmbunătățit al acestuia. Este important să se respecte indicațiile medicului, deoarece și acestea vor conduce la o vindecare rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.