Prelucrarea metalelor este un proces foarte laborios, având foarte mulți pași de care depinde obținerea unui produs final la standarde cât mai înalte. Când vine vorba de mâna de lucru, oamenii doar intervin în ajutorul mașinilor, deoarece majoritatea prelucrării este realizată de către diverse utilaje automate sau semi-automate. 

Așadar , pentru a afla unele dintre cele mai importante mașinării din procesul ce stă în spatele confecționării produselor din metal, citește acest articol până la final!

Iată câteva dintre cele mai folosite mașinării în procesul de fabricare a produselor din metal

  1. Echipamente de sudură 

Procedeul de sudare se rezumă la folosirea unei surse de căldură ce contopește cele două piese ce trebuie unite, aceste piese pot fi metale, dar în același timp pot să fie și materiale plastice. Revenind la materialele metalice, printre acestea se înnumără, oțeluri, aluminiul, nichel,fontă, cupru. Referitor la aparatură, aceasta poate să se împartă în mașinării care sudează cu energie electrică, spre exemplu cele cu arc electric, fascicul de electroni sau cele cu energie electrică, modelul la care te gândești de obicei când spui sudură, acestea sunt cele care funcționează cu flacără .

  1. Mașini de prelucrat tabla 
De interes:  Uși de interior în 2023: ce factori să iei în considerare

Acestea se pot împărți în mașini de debitat și îndoit tabla, în general acestea se caracterizează ca fiind preponderent automate, prezenta unui om fiind necesară doar pentru a schimba tabla sau pentru a o muta. În cea de a doua categorie se regăsește presa hidraulică pentru îndoit tabla, care devine din ce în ce mai populară la nivelul fabricilor. În cazul în care ești în căutarea unui asemenea utilaj dar și multe altele, site-ul Vigra.ro, asigură o varietate foarte mare la prețuri avantajoase.

  1. Polizoarele și mașinile de șlefuit 

Acest tip de aparate necesită intervenția umană pentru a ghida practic polizorul pe metalul ce trebuie șlefuit. Acestea au în general o formă standard, în apropierea capătului ce șlefuiește, având un mâner care asigură stabilitatea aparatului, deoarece accidentele se pot întâmpla destul de ușor folosind astfel de unelte. 

  1. Mașini de filetat metalele

După cum le spune și numele sunt destinate filetării metalelor cu o rapiditate și eficiență foarte mare. Acestea pot fi staționare sau portabile, ajutând la filetarea țevilor sau chiar și tijelor. 

  1. Dispozitive pentru prelucrarea țevilor 
De interes:  3 milioane de euro pentru Clisura Dunării? Şanse reale ca pescarii din zonă să aibă o piață de pește!

Acestea sunt o categorie aparte, pentru că reprezintă mașinăriile de îndoit și perforat metale doar că acestea lucrează pe ţevi. Sunt special proiectate pentru a avea un randament și eficiență cât mai mare pe forma lor rotundă.

   În concluzie, industria prelucrării metalelor a devenit tot mai automatizată, însă fără implicarea umană, nimic nu ar fi reușit, pentru că oamenii chiar dacă fac greșeli, acestea se pot remedia mai rapid, decât câteva erori ale aparaturii. Însă cu ajutorul acestor noi tehnologii, producția de materiale metalice a devenit mai accesibilă pentru o parte mai mare din populație, la preţuri mai avantajoase. 

 

Sursa foto: Unsplah.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.