Opel Astra J este o masina foarte populara in Romania. Produsa incepand cu anul 2009, acesta a venit cu imbunatatiri fata de modelele anterioare de Opel Astra: mai mult spatiu pentru pasageri, o mecanica imbunatatita si mai multe variante de motorizare.

Cu toate ca modelul este foarte reusit, exista anumite piese auto Opel Astra J care tind sa cedeze mai repede, facandu-i pe posesori sa se planga pe forumuri. Din fericire, piesele auto pentru acest model nu sunt foarte costisitoare.

Care sunt cele mai comune defectiuni la Opel Astra j? Ce piese se strica foarte repede?

  1. Amortizoarele. Uzura amortizoarelor este una dintre cele mai mari probleme ale modelului. Cu o greutate relativ mare pentru clasa ei, masina genereaza o uzura constanta, ceea ce duce la nevoia de inlocuire frecventa a amortizoarelor. Din pacate, costul de inlocuire nu este tocmai mic, mai ales ca este recomandata inlocuirea amortizoarelor pentru toate cele 4 roti;
  2. Blocarea rotilor din spate. Este o alta problema destul de intalnita, fie din cauza lipsei de deplasare a masinii, fie din cauza intemperiilor. Blocarea rotilor se manifesta printr-un miros intepator, greutate in deplasare si un sunet deranjant;
  3. Pierderea de ulei. Este o problema care apare la foarte multe modele de Opel si din pacate, nu a fost remediata nici pe Astra J. Din fericire, reparatiile costa relativ putin, fiind necesara doar inlocuirea saibei si a garniturii;
  4. Condensatorul. Este o problema destul de deranjanta, mai ales pe timp de vara. La destul de multe modele Astra J condensatorul ajunge sa se fisureze, ceea ce duce la pierderea lichidului refrigerant. Acest lucru duce la un disconfort serios pe timp de vara.
De interes:  Necesitatea angajarii unei firme de proiectare

De asemenea, unii soferi semnaleaza si probleme cu cutia de viteze, cu filtrele de particule sau cu frana de mana si suspensiile.

Chiar si cu aceste probleme insa, modelul Astra J este unul foarte popular si foarte apreciat. Multumita pieselor destul de ieftine si a fiabilitatii crescute, masina inca mai este pe lista preferintelor romanilor, chiar daca a trecut ceva vreme de cand nu mai este produs.

Sfaturi achizitie Opel Astra J

Daca vrei sa iti cumperi un Opel Astra J, este bine sa o testezi cu atentie inainte si sa te interesezi de problemele comune. Acorda atentie maxima cutiei de viteze, rulmentilor si starii motorului. Micile detalii, inclusiv cele estetice, pot spune destul de mult despre modul in care a fost folosita masina.

Dupa ce ti-ai luat un Opel Astra J, este bine sa cauti un magazin dedicat de piese auto, care sa iti poata furniza toate piesele de care ai putea sa ai nevoie, la preturi decente. Unul dintre aceste magazine este Revizieshop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.