Există o gamă largă de cuțite disponibile pe piață, iar alegerea lor ține de tipul de activitate la care vrei să le utilizezi. Fiecare bucătărie are nevoie de un număr mimim de cuțite necesare, însă dacă ești pasionat de pregătirea anumitor preparate, este necesar să te informezi asupra ustensilelor dedicate activității.

Un pasionat în pregătirea și prepararea cărnii trebuie să aibă în bucătărie cutite profesionale care să îl ajute să își desfășoare activitate la cel mai înalt nivel. Investește în articole de calitate pentru a te bucura de fucționalitatea acestora la grad înalt, un timp îndelungat. 

Noi am selectat 5 cuțite pentru carne de care ai nevoie în bucătăria ta. Fiecare are roluri diferite și nu poate fi utilizat în alte activități decât cele recomandate.

 

Cuțitul bucătarului

Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai folosite ustensile în bucătărie. Cuțitul bucătarului este extrem de util și nu ar trebui să îți lipsească dacă ești pasionat de pregătirea cărnii. 

Are o lamă rigidă și solidă, care te ajută la felierea sau tranșarea bucăților de carne. Deși nu este dedicat în totalitate activităților de pregătire a cărnii, este util să îl ai în bucătărie. Fiind un instrument atât de folosit, îți recomandăm să optezi pentru unul de calitate.

 

De interes:  Vrei sa stii pana la ce varsta poti beneficia de un implant dentar? Iata raspunsul!

Cuțit pentru feliat

Cuțitul pentru feliat este ideal în tăierea cu ușurință a diferitelor tipuri de carne în bucăți mai mici și ușor de servit. Este asemănător cu cel al bucătarului, diferența constând în aspectul lamei. Are o lamă lungă și subțire, cu vârful ascuțit, care îi permite să taie carnea foarte subțire. 

Cu ajutorul său, bucățile sunt porționate fără a le rupe, chiar și atunci când tai carne fragedă. Îl poți folosi pentru o mulțime de tipuri de carne, cum ar fi de pui, curcan, porc, vită sau chiar vânat. Îl poți folosi și pentru tăierea jambonului.

Nu îți recomandăm să îl utilizezi la tăierea oaselor sau tocat pentru nu-i deteriora lama.

 

Cuțit pentru filetat

Aceasta seamană cu cel pentru feliat, însă lama sa este mai flexibilă, iar utilitatea este diferită. Cuțitul pentru filetat se folosește la tăierea cărnii crude, care urmează să fie gătită. Poți fileta peștele sau cotletul, spre exemplu. 

Probabil, îl vei folosi cel mai des la pregătirea peștelui, așa că dacă ești pasionat de gătitul peștelui și a fructelor de mare, îți recomandăm să-l adaugi și pe acesta în setul de cuțite. 

La fel ca în cazul cuțitului pentru feliat, nu trebuie să îl folosești la tăierea oaselor.

Cuțit pentru dezosat

De interes:  Plimbare printr-o nouă pădure de brazi, care răsare în inima Timișoarei

Daca prepari multă carne, un cuțit pentru dezosat este o investiție bună. Are o lamă subțire, care poate fi rigidă sau flexibila, în funcție de tipul de carne la care îl folosești. 

Spre exemplu, pentru dezosarea pulpelor de miel, vei avea nevoie de un cuțit pentru dezosat cu lamă rigidă, în vreme ce pentru peștii mari, poți folosi unul cu lamă flexibilă. Pentu bucățile de carne mai delicate și oasele mai greu de îndepărat, lama flexibilă a cuțitului este extrem de utilă.

Va ajunge să îți fie de mare ajutor în bucătărie, mai ales dacă preferi să te ocupi integral de pregătirea și prepararea cărnii pentru mâncare.

 

Satâr

Satârul are lama lată, solidă și dreptunghiulară. Este folosit la activități de măcelărie, iar principala lui funcție este de a tăia bucățile mari de oase. Carnea cu os va fi ușor porționată cu ajutorul acestuia. 

Fiind un cuțit greu și dificil de manevrat, nu este recomandat pentru operațiuni fine de tăiere.

 

De interes:  Ucu Dima: 8 miliarde euro irosite în loc să fie folosite în favoarea românilor!

Cuțitele dedicate pregătirii cărnii sunt diferite și pentru a putea desfășura această operațiune integral, ai nevoie de fiecare în parte. Completează-ți setul de cuțite pentru carne cu cele mai bune produse!

Îți recomandăm să investești în achiziționarea unor cuțite de calitate, de care să te bucuri un timp îndelungat. Cuțitele Tramontina sunt o alegere inspirată datorită raportului excelent calitate-preț. Sunt articole de înaltă calitate, cu un design elegant și funcțional. Fiecare articol este gândit pentru client prin execuția impecabilă și siguranța pe care o oferă. 

Dacă ai investit în cuțite de calitate superioară, merită să te informezi asupra modului lor de îngrijire. Curăță-le după fiecare utilizare și depozitează-le într-un loc special dedicat acestora. De asemenea, folosește-le mereu potrivit rolului pe care îl au. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.