Implanturi dentare – întrebări frecvente legate de acestea

Dacă zâmbetul a fost înlocuit de deteriorarea sau pierderea dinților, care vă afectează imaginea și sănătatea orală, ar trebui să apelați cât mai curând la un specialist în implantologie, pentru a vă recupera funcționalitatea și estetica gurii. Datorită implantologiei dentare puteți obține rezultate de durată, eficiente și integrate cu restul părților. Astăzi, implanturile dentare sunt principala soluție la problemele pierderii dinților și a părților irecuperabile. În plus, tehnicile de implantologie dentară sunt potrivite pentru aproape toți pacienții. Specialistul în implantologie trebuie să furnizeze pacienților soluții durabile în timp, în ținând cont de problemele orale pe care pacienții le prezintă.

Apelați întotdeauna la medici dedicați meseriei

Profesioniștii în implanturi dentare, cum sunt cei din echipa pe care o veți regăsi accesând ”implant dentar prodent”, înainte de a efectua inserarea implantului în cavitatea orală, efectuează un studiu aprofundat al condițiilor orale ale pacientului. Astfel, diagnosticul va fi cât mai precis posibil și se va determina cel mai bun tratament, întotdeauna personalizat și adaptat circumstanțelor pacientului.

De interes:  Color Fest, evenimentul care va transforma Reșița într-un curcubeu. Adrenalină cu paintball, airsoft și tiroliană

De câte implanturi dentare am nevoie?
O singura coroană este folosită pentru a înlocui un dinte lipsă. O proteză parțială (punte fixă) poate înlocui doi sau mai mulți dinți și poate necesita doar două sau trei implanturi, în funcție de numărul de dinți lipsă. De obicei, se plasează un minim de 2 și un maxim de 8 implanturi pentru înlocuirea completă a dinților maxilarului superior sau inferior. Numărul de implanturi variază în funcție de tipul de proteză recomandat și potrivit pentru nevoile individuale ale pacienților.

Cum știți dacă sunteți eligibil pentru implanturi dentare?
Implanturile dentare necesită doar două lucruri: Pe de o parte, cantitatea corectă de os la momentul plasării, iar pe de altă parte, respectarea instrucțiunilor de către pacienți și îngrijirea adecvată. Majoritatea pacienților sunt candidații ideali pentru implanturi dentare, doar unele  afecțiuni medicale și dentare ar face o persoană nepotrivită pentru chirurgia implantului. Daca aveți în vedere implanturile dentare, gura trebuie examinată cu atenție, iar istoricul medical si stomatologic trebuie revizuit. Dacă cavitatea orală nu este ideală pentru plasarea implantului, există modalități de optimizare a acestuia (grefa osoasă), îmbunătățind astfel rezultatul și predictibilitatea.

De interes:  Cum influenteaza aerul conditionat productivitatea in cladirile de birouri

Implanturile dentare necesită o îngrijire specială?

Odată ce implanturile sunt fixate, acestea vor dura mulți ani dacă aveți grijă de ele și vă păstrați o igienă orală corespunzătoare. Acest lucru înseamnă să vă faceți timp pentru un periaj adecvat, să folosiți ața dentară, precum și să vă prezentați la controale regulate, întrucât implanturile îngrijite și bine întreținute vor avea o durabilitate mai mare.

Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru pierderea unuia sau mai multor dinți. Astăzi, procedura este o intervenție simplă, sigură, definitivă, cu un disconfort minim pentru pacient. Dacă doriți să evitați problemele de sănătate dentară în viitor, este vital să înlocuiți dinții pierduți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.