Mulți proprietari de locuințe își petrec ore întregi și își consumă multă energie decorându-și casele. Pereții lor sunt imaculați, mobilierul se potrivește perfect în estetica lor de design, iar schemele de culori se combină excelent.

Dar cum rămâne cu ușile? În multe case, ușile interioare sunt subevaluate și neluate în seamă. Nu este suficient să aruncați pur și simplu un strat proaspăt de vopsea pe o ușă uzată și să uitați că există. Ușile se folosesc mult, deci merită să le acordați mai multă atenție.

Factori de luat în considerare atunci când alegeți o ușă interioară

Nu este întotdeauna o sarcină prea simplă să mergeți într-un magazin și să alegeți la întâmplare usi de interior. De la material la schema de culori și stilul ușii, există multe variabile pe care proprietarii de case ar trebui să le ia în considerare atunci când aleg o ușă interioară.

1. Materialul

Primul lucru de luat în considerare este tipul de material folosit pentru ușă. Aceasta poate fi o alegere simplă, deoarece unii proprietari pot avea deja un material preferat. Pentru ceilalți această alegere poate fi destul de complicată.

Lemn

Lemnul este o opțiune superbă, care este adesea folosită pentru ușile interioare. Ușile din lemn pot fi în nuanțe naturale, colorate sau vopsite astfel încât să se potrivească în orice schemă de culori și design, indiferent că vorbim despre idei de amenajare a unei bucatarii sau a unui dormitor. De asemenea, sunt foarte rezistente și prezintă bune proprietăți de izolare termică și fonică..

MDF

MDF este prescurtarea de la Medium Density Fibreboard, care se referă la acea placă de fibre cu densitate medie. Fiind un material folosit în industria mobilei, MDF-ul prezintă o calitate mai ridicată față de placa din lemn. Este și mai rentabil decât lemnul. 

Materialul este neted și lipsit de imperfecțiuni, făcându-l astfel mai ușor de vopsit și prelucrat. Nu se crapă sau fisurează, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la așchii sau daune inestetice.

2.Uși cu miez fagurat sau uși pline

Ușile cu miez fagurat (denumite și uși goale) sunt construite din rama, panou și miez interior din fagure de stabilizare sau PAL perforat. Rama și miezul foilor de ușă sunt acoperite pe ambele fețe cu plăci de HDF. Cantitatea semnificativă de spațiu gol conferă calitatea de „gol” și, de asemenea, ajută la scăderea greutății ușii. Ușile cu fagure de stabilizare în interior sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului, fiind o opțiune atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari sau proprietarii de case cu un buget redus. Rama și miezul de tip fagure oferă o anumită rigiditate ușii, precum și o capacitate minimă de blocare a sunetului.

Ușile pline sunt mult mai robuste, cu un aspect mai luxos și asigură o izolare fonica mai bună decât cele goale în interior.

3. Culoarea

Atunci când alegeți o ușă interioară, cel mai bine este să alegeți culoarea care se potrivește cu designul întregii locuințe. Din fericire, ușile vin în multe culori diferite. Chiar dacă nu găsiți nuanța perfectă, majoritatea ușilor pot fi vopsite sau colorate (la comandă) în orice culoare doriți.

De interes:  Închiriază mașină cu șofer – O experienţă confortabilă și convenabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.