Despre operația de rinoplastie și nasul ideal

Este o metodă de reducere a înălțimii podului nasului și de obicei această metodă este folosită pe un nas strâmb. Înălțimea dorsală a nasului este adusă la nivelul dorit cu instrumentele folosite în chirurgia plastică a nasului. Dacă nasul este prea înalt, excesul poate fi îndepărtat prin tăiere, în funcție de preferința medicului. Cu toate acestea, este un proces mai controlat. Șlefuitul poate să nu fie suficient dacă cocoașa este prea înaltă. În unele cazuri, coama nasului (acoperișul) poate fi lăsată deschisă atunci când cureaua este îndepărtată la nivelul dorit. În astfel de cazuri, operația de rinoplastie presupune ruperea oaselor laterale ale nasului spre interior și se formează din nou un acoperiș. Cu toate acestea, pe nasuri fără cocoașă înaltă, acesta poate fi coborât la nivelul dorit prin simpla răzuire.

Cum ar trebui să fie un nas ideal?

Nasul ideal este nasul care asigură o respirație sănătoasă, care arată bine, se îmbină armonios cu restul imaginii și nu înstrăinează persoana de ea însăși. Armonia proporțiilor dintre părțile unui întreg în artă are un rezultat estetic. Acest raport este considerat matematic proporția de aur. Se observă la multe ființe vii ale corpului și naturii, de exemplu, între braț și antebraț, oasele adiacente ale degetelor. În estetica nasului, se încearcă să se respecte această regulă, deoarece este mai plăcut din punct de vedere al percepției estetice să se obțină rate apropiate de aceste rapoarte.

De interes:  Dezvoltarea Abilităților Motorii Fine prin Desene de Colorat

Pentru a explica mai bine acest lucru pacientului, chirurgii își pot arăta nasul planificat, folosind diverse aplicații 2D sau 3D. Pacientul și medicul pot determina forma finală a nasului. Deși se acordă prioritate dorințelor pacientului, este necesar să se acționeze ținând cont de proporțiile feței. Dacă un nas foarte mare este prea mic, poate cauza probleme în adaptarea pielii la o astfel de operație și poate să nu producă rezultate satisfăcătoare. Rezultatele prezise în mediul virtual ar trebui să fie paralele cu rezultatele după operație, acest lucru fiind important pentru relația de încredere dintre pacient și medic după operație. Pacienților care suferă de sinuzită li se poate efectua o rinoplastie. Cu toate acestea, este mai indicat dacă intervenția chirurgicală este efectuată după ce condițiile care provoacă sinuzita au fost eliminate.

Există un sezon de rinoplastie?

În general, nu există un sezon pentru operațiile de rinoplastie. Poate cauza probleme atunci când plăcile suport se slăbesc din cauza transpirației, însă această problemă a fost eliminată în ultimii ani datorită materialelor permeabile la aer. Cu toate acestea, există situații în care pacienții cu rinoplastie de vară ar trebui să fie atenți. În timpul procesului de vindecare a rănilor, există posibilitatea ca culoarea zonei chirurgicale să se întunece din cauza expunerii la soare. Protecția solară recomandată de medic și pălăriile ar trebui folosite pentru a proteja împotriva efectelor soarelui. Ochelarii de soare care se folosesc în principal vara nu trebuie folosiți după operație. După operație, ar trebui să eviți să intri în mare și în piscină pentru o perioadă de timp recomandată de chirurgul plastician.

De interes:  Verifica asigurarea casco, sa circuli legal pe drumurile publice!

Cât durează operația de rinoplastie?

Durata rinoplastiei variază în funcție de operația de efectuat. Operația poate dura 2 până la 2,5 ore dacă nu există o curbură a septului sau alte probleme. Dacă trebuie modelat doar vârful nasului, operația durează mai puțin. Intervențiile chirurgicale complicate, precum o deformare a nasului, la pacienții operați anterior și dacă noul nas trebuie făcut din oasele coastei, operațiile pot dura 6-7 ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.