Wineandcheesemap.com: branza + vin = love – Banat FM

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că oamenii care mănâncă zilnic brânză au o inimă mult mai sănătoasă. Aceştia au invitat 139 de adulţi să ia parte la un experiment pe parcursul a 12 săptămâni. În cadrul studiului, o treime dintre participanţi au consumat zilnic 80 de grame de brânză grasă, iar o altă treime, 80 de grame de brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi. Un al treilea grup nu a consumat brânză deloc, ci 90 de grame de pâine cu gem în fiecare zi.

Surprinzător, oamenii de ştiinţă au observat că persoanele care au consumat brânză grasă nu au suferit nicio schimbare la nivelul colesterolului LDL, al tensiunii arteriale, iar talia lor nu s-a modificat deloc. Mai mult, starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit, beneficiind de o creştere a nivelului colestrolului bun (HDL).

Studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition concluzionează că includerea brânzei într-o dietă sănătoasă poate proteja organismul contra bolilor cardiovasculare şi metabolice.

De interes:  Poţi face şi remaniere şi restructurare. Parlamentul poate fi convocat la final de august / Poate unele ministere au o structură supradimensionată

Ca să te bucuri la maximum de textura unor brânzeturi şi de buchetul unui vin în acelaşi timp, există acum şi o aplicaţie care te învaţă cum să le potriveşti corect.

Gary Bader şi echipa sa de la Universitatea din Toronto sunt cercetătorii din spatele www.wineandcheesemap.com. Site-ul şi aplicaţia îţi permit să alegi vinul favorit sau brânza preferată şi îţi creează o listă cu posibilele combinaţii pe care le poţi face între cele două produse pentru a obţine gustul perfect.

Şi pentru că reacţiile userilor au fost pozitive, aplicaţia va lista şi toate combinaţiile corecte de bere şi brânză sau şampanie şi brânză.

Bader însuşi se declară încântat de descoperirile pe care le-a făcut, după ce a folosit aplicaţia creată de el şi echipa sa: Syrah şi Bordeaux roşu merg excelent cu brânza Cheddar, California Zinfandel cu Zamorano şi Chardonnay cu Beaufort.

Branza merge de minune cu vin, asta o stie toata lumea. Dar care branza si care vin merg cel mai bine? De ce merg aceste doua alimente asa bine impreuna? Datorita taninei pe care o contine vinul, in special vinul rosu. Dar totusi diferitele sortimente de vin si branza nu se pot combina la voia intamplarii, asa ca astazi vrem sa te initiem in aceasta „arta”:

De interes:  România riscă să piardă 1.3 miliarde de euro din cauza pensiilor speciale – Nicolae Ciucă: „În două săptămâni venim cu reforma”

Branza cremoasa, mai putin grasa

Din aceasta categoria fac parte: Brie, Camembert, Fontina, Gouda, Saint Andrè, Mozzarella sau orice branza cremoasa si nu foarte veche.

Iata ce vinuri merg de minune cu aceste sortimente:

Albe: Sauvignon blanc, Chardonnay, Riesling (sec sau demisec), Pinot Gris sau sampanie

Rosii: Pinot Noir si vinurile de tip rose

Branza tare, aromata sau mucegaita (blue cheese)

cheddar Din aceasta categorie fac parte: Cheddar, branza Asiago veche, Parmigiano (Reggiano), Pecorino Romano, Gruyère sau orice sortiment condimentat si cu un gust puternic.

Acest tip de branza merge foarte bine cu un vin rosu, iar cele mai indicate sunt: Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Merlot si Port.

Branzeturile de capra merg de minune cu vinul Sauvignon Blanc.

Cascavalurile merg atat cu vinuri rosii, cat si cu vinuri albe si nu sunt la fel de pretentioase ca sortimentele de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.